Annonce
Holstebro Onsdag

Under Klippen i nye klæ'r

Vinflaskerne er flyttet ind i restauranten hos Under Klippen, hvor de ligger på hylder og i øjeblikket venter på det specialdesignede termoglas og den køler, der skal sættes op, så restauranten kommer til at råde over et stort tempereret vinrum. Foto: Morten Stricker
Det er ikke kun et nyt menukort, som restaurant Under Klippen præsenterer onsdag den 19. februar. Det er også en helt nyindrettet restaurant, der fremstår som moderne, lys og enkel.
Annonce

Holstebro: Cirka hvert femte år plejer restauratørerne Ertugrul Dogan og Ismail Aydoganer at få deres restaurant Under Klippen nyindrettet. Der skiftes farver og dekorative elementer og nogle gange også møbler.

Men når Under Klippen onsdag den 19. februar byder indenfor i ny indretning, er der kun gået tre år siden sidst. Og denne gang har ændringerne været gennemgribende.

- Hvorfor? Jamen, fordi efter vi åbnede Brasserie EKTE på Hotel Schaumburg, har jeg gået og haft lyst til også at få mere luft her. Jeg syntes, vi trængte til en mere enkel, moderne og lækker stil, siger Ertugrul Dogan.

Især var de hvide duge en torn i øjet på ham. Dem var han bare træt af.

Og nu er de væk.

De nye borde har bordplader af sort linoleum, mens stolene på drejefod er betrukket med lysegråt alcantara, der i tekstur og udseende minder om ruskind.

Væggene har fået smalle paneler af lyst egetær, der på bagsiden har lyddæmpende sort "filt", som er lavet af genbrugsflasker, ifølge indretningsarkitekten Michael Krabbe fra MKP Interiør i Esbjerg. Under panelerne er det træværk, der tidligere var hvidmalet, nu lysegråt.

Også bardisken har fået egetræspaneler - og de går igen i selskabslokalet. Der er der nu plads til 40 gæster, fordi man har fjernet den store vinreol.

- Det er jo en kæmpe forandring af lokalet. Vi har løftet indretningen, og restauranten virker større, lysere og mere moderne, siger indretningsarkitekt Michael Krabbe fra MKP Interiør i Esbjerg, som har hjulpet Under Klippen med at lave lokalerne om. Foto: Morten Stricker
Annonce

Det dyre vinrum

Det nye vinrum er det dyreste projekt i denne omgang.

Vinflaskerne er nemlig flyttet ind i restauranten, hvor de ligger på hylder og i øjeblikket venter på det specialdesignede termoglas og den køler, der skal sættes op, så restauranten kommer til at råde over et stort tempereret vinrum.

- Det når nok ikke at blive færdigt til på onsdag, siger Ertugrul Dogan lidt ærgerligt.

I mellemgangen mellem restaurant og selskabslokale er der kommet nye loungemøbler - sorte sofaer og petroleumsgrønne stole i velour-agtigt stof samt små runde borde. Her kan man sidde og få en drink før eller efter middagen.

De gulvlange velourgardiner er mørkegrå, mens gulvet er det samme trægulv som altid. Men Ertugrul Dogan er faktisk blevet spurgt, om det er nyt.

- Dels er det blevet slebet, og dels kan man bedre se det nu, er hans forklaring.

Michael Krabbe er vældig tilfreds med resultatet af sit arbejde.

- Det er jo en kæmpe forandring af lokalet. Vi har løftet indretningen, og restauranten virker større, lysere og mere moderne, siger han.

Annonce

En stjernemenu

Når Under Klippen på onsdag den 19. februar viser den nye restaurant frem, er det også med premiere på et nyt menukort. Ifølge Ertugrul Dogan matcher det indretningen, for kortet er "enklere med mere smag, flere vestjyske råvarer og endnu friskere".

Der vil fremover altid være seks appetizers, når man spiser på Under Klippen. Det vil sige, at hvis man bestiller en tre retters menu, er der ni serveringer.

Kortet kommer til blandt andet at byde på Limfjords-hummer, Vesterhavs-pighvar, Venø-østers og mørbrad af racen jersey samt både kaviar og trøfler.

- Det lyder dyrt?

- Det bliver en stjernemenu - topbetjening og topmad til Holstebro-priser, lover den slagsmindede restauratør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce