Annonce
Holstebro Onsdag

Ung landmand savner en at komme hjem til

Bag stuehuset har Nicolaj Brunt Nielsen en lille flok dådyr til at gå i en indhegning. Dem skal de tre piger, der efter planen skal flytte ind hos Nicolaj som en del af tv-programmet, sikkert også hilse på. - Jeg har aldrig været på en date før, og jeg har aldrig haft tre piger boende på én gang, fortæller den unge landmand, der dog tager det hele, som det kommer. Fotos: Johan Gadegaard.
25-årige Nicolaj Brunt Nielsen, der har overtaget bedsteforældrenes gård ude på landet ved Tvis, er en af de seks unge landmænd, der er valgt ud til den sjette sæson af tv-programmet "Landmand søger kærlighed".
Annonce

Tvis: Ude for enden af en grusvej - på Lille Uhrlundvej ude på landet ved Tvis - bor 25-årig Nicolaj Brunt Nielsen på gården Sdr. Høvids. Han var kun 20 år, da han overtog den gamle gård efter sine bedsteforældre.

Nicolajs bedstefar købte i sin tid gården af sine bedsteforældre, og måske er det en tradition i familien, at barnebarnet overtager slægtsgården.

- Nu må vi jo se, hvordan det går om en 50 års tid, siger Nicolaj med et spøgefuldt smil.

Men inden da, er der lige noget, der skal på plads først.

Nicolaj mangler nemlig en kæreste.

- Argh - det med at skulle køre helt til Sjælland er jeg ikke meget for. Jeg er altid ræd for, at Storebæltsbroen lukker, så jeg ikke kan komme hjem igen.

Nicolaj Brunt Nielsen, ung landmand om muligheden for at finde en kæreste på Sjælland.

Annonce

En at dele livet med

- Uden en kæreste bliver det for kedeligt. Jeg savner en at komme hjem til - en at dele livet med, konstaterer den unge landmand med ansigtet lagt i lidt mere alvorlige folder.

Nicolaj har haft en kæreste, der boede sammen med ham ude på gården, men for tre år siden gik parret hver til sit.

- Hun fandt en anden, konstaterer Nicolaj, der siden har været single trods forsøg med datingappen Tinder.

- Jeg ved ikke, om jeg bor så langt ude, at Tinder ikke kan række helt herud, spøger landmanden med et nyt glimt i øjet.

Det med at date over nettet var i hvert fald ikke noget, der duede for ham.

Men nu har han fundet en nye måde, der forhåbentlig skal føre ham til sit livs kærlighed.

Nicolaj er udvalgt som en af de seks nye landmand i sjette sæson af tv-programmet "Landmand søger kærlighed", der til efteråret sendes på TV 2.

Annonce

Kan ikke sidde stille

- Da jeg fik at vide, at jeg skulle være med i programmet, blev jeg helt stille og fik en lille klump i halsen. Men det bliver helt fint, og jeg kan jo åbenbart ikke finde ud af selv at score piger, fortæller Nicolaj, der ikke tager tingene så tungt.

- Jeg tager det hele lidt, som det kommer, forklarer han på sin egen stille måde.

Eller som der står på en plakat ude i hans køkken:

"Livet har så stor en værdi - lev det før det er forbi".

Siden Nicolaj var 16 år og gik i 9. klasse, har han vidst, at han ville være landmand. Og han gik direkte fra overbygningsskolen i Tvis til landbrugsskolen i Viborg.

- Jeg kan godt finde ud af det i skolen, men jeg kan ikke sidde stille på en stol og høre efter, forklarer Nicolaj.

Mere om landmanden

Nicolaj Brunt Nielsen er vokset op i et parcelhuskvarter i Nørre Felding.

Han flyttede lige fra barndomshjemmet til sin nyerhvervede gård for fem år siden.

Bedsteforældrene, Jytte og Henry Nielsen, flyttede fra gården til Aulum.

Forældrene, Bent og Helle Nielsen, bor stadig i Nr. Felding. Faderen arbejder hos Jespers Planteskole, mens moderen på grund af sygdom kun arbejder få timer om ugen.

Lillebroderen Frederik arbejder med indsatser til brændeovne og bor i Holstebro.

- Der er aldrig den samme pige, han kommer hjem med to gange i træk. Så han har det altså ikke lige som sin storebror, fortæller Nicolaj.

Annonce

Kartoffeldrift

I den sidste del af skolepraktikken arbejdede han hos Bjørnkær Agro i Bjergby.

- Og her er jeg stadig, fastslår den unge landmand, der arbejder med at dyrke kartofler.

De 28 hektar jord, der hører til gården på Lille Uhrlundvej, har han lejet ud, og de eneste dyr, han har hjemme, er otte dådyr, der går i indhegningen bag stuehuset.

- Dådyrene har jeg nu ikke for at tjene penge på dem - men bare fordi de ser pæne ud, fortæller den unge mand, der har inviteret på en kop kaffe og et rundstykke inde ved spisebordet i stuen.

På længere sigt er planen at rive det gamle stuehus fra 1922 ned og bygge et nyt, - og når der er økonomi i det at avle kartofler på agerjorden derhjemme.

Mere om tv-programmet

Seks nye landmænd er klar til en ny sæson af datingprogrammet "Landmand søger kærlighed".

- Seerne kan se frem til at møde nogle mænd, der virkelig gerne vil finde den eneste ene. Vi har fundet nogle landmænd, der driver meget forskellige typer landbrug, så der venter pigerne nogle nye oplevelser, når de flytter hjem på gårdene, siger programmets redaktør, Mads Volck, på TV2.dk

Tv-programmet har lige som i den fem foregående sæsoner Lene Beier som vært.

Nicolaj skal møde værten i slutningen af maj, når hun kommer på besøg hjemme på gården med en sæk med breve fra piger, der er interesseret i at møde ham.

Piger, der har lyst til at date Nicolaj, kan skrive en mail til: landmand@blu.dk - skriv "Nicolaj" i emnefeltet.

Annonce

Pigerne render skrigende væk

Nicolaj er ikke typen, der fester hele natten hver weekend. Han går af og til ud med vennerne og får en enkelt øl eller to - men så tager han hjem.

- Jeg får så voldsomme tømmermænd, lyder forklaringen.

Men som ung landmand har han også konstateret, at det kan være svært at score piger ude i byen.

- Hver gang jeg siger, jeg er landmand, render pigerne skrigende væk, siger Nicolaj og fortæller, at han og hans landmandsvenner har forsøgt sig med en lille, hvid løgn med at sige, at de var bankfolk og revisorer.

- Og så grinte de knap så meget af os, fortæller kartoffelavleren, der bruger meget af sin fritid på at holde sig selv i god form.

Han cykler i den lokale cykelklub - flere gange om ugen, hvor han får omkring 100 kilometer i pedalerne hver gang. På væggen i stuen hænger medaljer fra hans deltagelse i det franske cykelløb La Marmotte og fra hans deltagelse i en halv ironman.

- Hvad min cykel har kostet? Det skal vi ikke snakke om. Den har været dyr, men det er jo ikke dyrt, hvis man har købet noget og så også bruger det, mener den åleslanke landmand.
Annonce

Cyklen skal blive i stuen

Den røde racercykel hænger også på væggen i stuen.

Og det skal den blive ved med.

Også hvis der på et tidspunkt flytter en ny kæreste ind. Hun må nemlig gerne tage en masse ting med. Hun må bare ikke fjerne hans cykel.

- Det er det dyreste og pæneste vægpynt, jeg har.

Landmanden håber på, at han i løbet af foråret og sommeren, hvor optagelserne til programmet kommer til at foregå, finder en kæreste.

- Hvordan hun skal være? Hun skal være glad og positiv - og så skal hun have noget at gå op i. Der er ikke noget værre end dem, der bare smider sig på sofaen efter arbejdet og bare venter på, at de skal på arbejde igen næste dag, forklarer han.

Annonce

Ingen luft inde i byen

Og han har ikke søvnløse nætter med tanker om, at han ikke modtager ret mange breve fra piger, der er interesseret i at date ham.

- Så er det jo bare sådan, det er, siger han med et træk på skulderen.

Hvor i landet hun kommer fra er underordnet - og dog. Det med at få en kæreste, der bor på Sjælland, er ikke lige noget, han er helt vild med.

- Argh - det med at skulle køre helt til Sjælland er jeg ikke meget for. Jeg er altid ræd for, at Storebæltsbroen lukker, så jeg ikke kan komme hjem igen, siger Nicolaj Brunt Nielsen, der kun har været i København to gange.

- Der er ingen luft, og jeg kunne ikke bo inde i en by. Jeg hader, når der står en nabohund og gør hele tiden. Her ude på landet er der luft, fri natur, og man kan gøre, hvad man vil, mener landmanden, der søger kærlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce