Annonce
Holstebro Onsdag

Værtshus-gimmick: Blæk-tegning giver billige bajere

- Værsgo - en øl med 25 procents rabat. Nikolaj Lindgaard Kristensen er en af de stamkunder, der har fået en River Saloon-tatovering, der giver han ret til rabat - så længe Jonas Sjørup Sørensen (til venstre) er ved roret i værtshuset. Til højre ses Signe Drejer, der arbejde som bartender på værtshuset og Jimmy Christiansen, der også har fået en tatovering på hver sit baglår. Foto: Morten Stricker
Foreløbigt har ni værtshusgæster og en bartender fået en tatovering med ordene "River Saloon" sammen med enten to ølflasker eller to ølkrus. Tuschtegningen giver kunderne 25 procent rabat på værtshuset på den Røde Plads - og forpagteren tror på flere rabat-tatoveringer.
Annonce

Holstebro: - Kan vi ikke få rabat?

Det spørgsmål hører Jonas Sjørup Sørensen tit, når han står bag baren på River Saloon - værtshuset, der ligger ned til Storå på Den Røde Plads.

Her har Jonas, der har en fortid med job i militæret, været forpagter siden 2018, og jo, han vil da gerne give sine kunder rabat.

Eneste betingelse er, at værtshusgæsten kan fremvise en tatovering med ordene, "River Saloon", og en lille tegning af to ølflasker eller to ølkrus.

- Det er jo bare en lille gimmick, men siden den 17. juni er der ni stamkunder og en bartender, der har fået en tatovering, fortæller Jonas, mens han står bag baren og knapper ølflasker op og hælder skummende fadøl i glas.

"En rigtig river-rotter" kalder værtshuset dem, der går hele vejen og får blæk prikket ind i huden og dermed baner vejen for billige bajere.

- Jeg tror på, at der kommer flere, forudser forpagteren, der sammen med sit personale poster billeder og videoer på værtshuset Facebook-side, hver gang der går en ny rotte i fælden, som han udtrykker det med et stort smil på læberne.

Og nej, han er ikke nervøs for, at den nye rabatordning går ud over regnskabstallene.

- Selv om jeg mister en fjerdedel af omsætningen, så er det sammenhold og fællesskab, det giver, det værd. Mere end de 25 procent, konstaterer Jonas, og hans ord får anerkendende nik fra nogle af de gæster, der sidder på barstolene rundt om baren.

Annonce

Acceptabel placering

En af dem er 21-årige Signe Drejer, der læser til socialrådgiver. Denne eftermiddag er hun gæst, men ellers arbejder hun som bartender på værtshuset ved siden af studierne.

Og Signe var den 17. juni den første, der lagde baglår til tatovørens nål.

- Alle tøserne (de kvindelige bartendere, red.) synes, det var en rigtig god idé, da jeg fortalte om den. Men det var deres kærester ikke enige i, så Signe var den eneste, der var frisk nok, da det kom til stykket, fortæller Jonas.


Tatoveringer skal gerne have en betydning, men det kan jo også bare være en god historie, og det bliver sjovt at fortælle om, når jeg bliver gammel.

Signe Drejer, studerende og bartender.


- Hun er jo også single, lyder kommentaren fra en gæst lidt længere nede af baren.

- Tatoveringer skal gerne have en betydning, men det kan jo også bare være en god historie, og det bliver sjovt at fortælle om, når jeg bliver gammel, smiler Signe, der har fået River-tatoveringen som sin tiende tuschtegning på huden.

- Jo, min mor var lidt skeptisk, men det hjalp jo på det hele, at den sidder på et acceptabelt sted, lyder Signes svar på journalistens spørgsmål.

- Og nej, jeg har ikke fortrudt, konstaterer bartenderen, der ofte går i kjole og har sat sit nye tuschtegning bag på låret lige under kjolekanten.

- Det er jo bare en tatovering, slår Jonas fast.

Annonce

Pris: 500 kroner

Blandt gæsterne - denne torsdag eftermiddag på River, som værtshuset bare kaldes - er Nikolaj Lindgaard Kristensen på 22 år og Jimmy Christiansen på 31 år.

Lige under kjolekanten har Signe Drejer valgt at få sin River Saloon-tatovering. Foto: Morten Stricker

Den 26. juni fik de to, der er kolleger, prikket en tatovering ind i huden på hver sit baglår. Det foregik hos Beauty and the Beast-tatovøren i Lille Østergade i Holstebro og kostede dem 500 kroner. Tatoveringen kan dog koste op til 1500 kroner - afhængig af forretning, størrelse og skrift.

De to kolleger og kammerater så opslaget på Facebook om Signes tatovering og blev enige om, at sådan en tatovering skulle de da også have.

- Det er jo bare fis og ballade, konstaterer Nikolaj, og Jimmy spørger:

- Hvem takker nej til 25 procent rabat?

Nikolaj bor i Ikast og Jimmy i Bøvling, og de arbejder som bygningsstruktører på deres fællesarbejdsplads i Ramme ved Lemvig.

- Det er det, man kaldte jord- og betonarbejdere før i tiden, lyder forklaringen fra en af de andre bargæster om deres jobfunktion. De to kommer ofte på værtshuset i weekenderne.

- Det er et sted, hvor der er hyggeligt at være, og hvor der er glade mennesker, mener Jimmy, der har lige som både Signe og Nikolaj har flere tatoveringer på kroppen.

- Første gang jeg fik en tatovering, græd min mor, fortæller Nikolaj og viser sine arme, hvor tatoveringerne sidder tæt.

- Nu siger hun ikke noget mere, konstaterer Nikolaj, der ligesom sin kollega og kammerat ikke har nogen kæreste.

Annonce

Vises ved hvert køb

Forpagter Jonas Sjørup Sørensen ser tatoverings-gimmicken som en sjov og anderledes markedsføring af sit værtshus. Han fik idéen fra dengang, han arbejdede i militæret, og et par værnepligtige som en joke fik tatoveret navet på deres overordnede - Jonas - på bagdelen.

Og de værnepligtige, mente han, fortjente at få 25 procent rabat på værtshuset.

- Rabatordningen gives så længe, jeg er ved roret på River. Tatoveringen skal fremvises ved hvert køb, og det er kun køb til én selv, men jeg vil gerne belønne dem, der støtter mig, fortæller Jonas og vender sig rundt for at servere for en kunde, der gerne vil have sin øl med ud til bænkene udenfor.

- Det ender da med, at jeg også må have sådan en tatovering, lyder det spøgefuldt fra en af de gæster i baren, der har overhørt interviewet om værtshus-tatoveringerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce