Annonce
Holstebro Onsdag

Værtshuse er åbnet - diskoteksdøren er stadig låst

Der løber nu atter øl ud af fadølsanlæggene på landets værtshuse. Men som for Askepot lyder reglen om, at man skal gå hjem til midnat. Arkivfoto: Preben Madsen
Fra mandag fik værtshuse lov til at åbne efter coronapausen - men med begrænset åbningstid og andre restriktioner.
Annonce

Holstebro: For dem, der har savnet at mødes på et værtshus over en øl eller to, er der nu atter mulighed for det, efter at værtshusene har været lukket ned for at minimere smitterisikoen med coronavirus.

Men alt er ikke, som det var, før Covid-19 begyndte at hærge. Værtshusene skal blandt andet lukke til midnat, der er afstandsregler, der skal overholdes, og der er grænser for, hvor længe man må sidde i baren.

Det fortæller Rune Bach, der er formand for restauratørforeningen i Holstebro og selv driver Tobaksfabrikken og diskotek East End.

- Værtshusene åbner under de samme regler som restauranterne, siger Rune Bach og fortæller, at der skal være to kvadratmeter per siddende gæst - og fire kvadratmeter, hvis gæsterne står op.

I hans værtshus er afstandsmarkeringer på gulvet som dem, man kender fra supermarkedet.

Han fortæller, at sundhedsmyndighederne anbefaler, at der højst må være 15 minutters kontakt i baren mellem bartenderen og gæsten.

Formanden oplyser, at ham bekendt holder følgende værtshuse i Holstebro åbent efter de nye retningslinjer:

River Saloon, Bierstube, Tobaksfabrikken, Kruset, Fox & Hounds og Stellas Vinstue.

- Vi har regnet på det, og vi tror på, at økonomien kommer til at gå i nul, når vi åbner på denne måde. Men det er jo sjovere at tjene sine egne penge frem for at modtage dem fra staten, siger Rune Bach om sit eget værtshus, Tobaksfabrikken.

- Der er jo også et konkurrenceparameter i det. Vi vil helst ikke have at vores stamgæster finder et nyt stamværtshus, tilføjer han.

Diskotek East End åbner ikke i denne omgang.

- Og jeg håber heller ikke, at diskotekerne får lov til at åbne for tidligt. På et værtshus handler det om at sidde og hygge sig i små grupper, mens det på et diskotek handler om fysisk kontakt og fest, siger Rune Bach.

Han håber på, at diskotekerne først får lov at åbne, når der er så få restriktioner, at der både er økonomi i det og mulighed for at skabe den fest, restauratørerne gerne vil skabe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce