Annonce
Holstebro Onsdag

Vandtårn har fået sin egen øl

Bestyrelsesmedlemmerne i Vinderup Vandtårn, Peter Astrup og Svend Aage Mark Jensen (i midten) skåler i den nye Vinderup Vandtårns øl med brugsuddeler Palle Strande (til højre). Foto: Keld Christensen
Annonce

Vinderup: - Mon ikke vi er det eneste vandtårn i Danmark, der har sin egen øl?

Filosoferer Svend Aage Mark Jensen, bestyrelsesmedlem i foreningen Vinderup Vandtårn, der fremover kan skåle i Vinderup Vandtårn Øl ved sine sammenkomster.

Det kan alle andre interesserede også, for øllen med den særlige etikette er til salg i Vinderup Brugsforening.

Det er uddeler Palle Strande, der har fostret ideen.

- Vi har flere gange tidligere støttet ved at give et bidrag pr. solgt ølflaske. Det gav for eksempel 50.000 kroner til den lokale haludvidelse, og vi støtter meget gerne lokale ildsjæle, fortæller han.


Mon ikke vi er det eneste vandtårn i Danmark, der har sin egen øl?

Svend Aage Mark Jensen, bestyrelsesmedlem i Vinderup Vandtårn.


Han har fået fremstillet 2200 etiketter med Vinderup Vandtårn. De monteres på en øl fra Fur Bryghus, og vandtårnsforeningen får fem kroner pr. solgt øl. Bliver der udsolgt, er der altså 11.000 kroner til foreningen.

- Vi er meget glade - både for pengene, idéen og den omtale, der giver, siger Svend Aage Mark Jensen.

Annonce

Drømmene kan opfyldes

Foreningens formål er at gøre det gamle vandtårn til et møde- og kultursted. Vinderup Vandtårn fik fornylig tilsagn om 800.000 kroner fra Realdanias projekt Underværker og havde i forvejen modtaget 50.000 kroner fra Færchfonden. Det giver mulighed for at opfylde alle byggedrømme, siger Svend Aage Mark Jensen.

- Vi har fået trykt 2200 etiketter til den særlige øl, siger Palle Strande, Vinderup Brugsforening. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

Alle modtagerne af pengene til Underværker-projekter havde i sidste uge et virtuelt møde med Realdania, og i denne uge har Vinderup Vandtårn et individuelt møde med organisationen.

- Her får vi afklaret, hvordan vi modtager pengene, fortæller Svend Aage Mark Jensen.

Han forventer, at foreningen i løbet af denne uge får en byggetilladelse til projektet, og at ombygningen går i gang efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce