Annonce
Holstebro Onsdag

Vegansk mad til jul: Nyt brand skal få flere til at droppe kødet

Siden sommer har Louise Maae brugt meget tid i køkkenet for at finde de rigtige produkter til hendes veganske brand. Det hele er nu på plads, og hendes webshop er gået i luften. Foto: Christian Gnutzmann.
På grund af dyrevelfærd har Louise Maae valgt at stoppe med at spise kød. Nu har hun etableret sit eget veganske brand og sin egen webshop i håbet om at få flere til at gøre som hende og i stedet vælge de veganske produkter.
Annonce

Holstebro: En blanding af veganske produkter, der smager af and, og en sovs baseret på plantedrik. Det er, hvad der står på julemenuen hos Louise Maae, når det bliver den 24. december.

Hun har sammen med sin kæreste sparket animalske produkter ud og erstattet dem med veganske løsninger.

- Jeg er dyreelsker, og jeg er blevet mere og mere opmærksom på dyrevelfærd. Mange troede måske, at det kun var i udlandet, der var dårlige forhold, men sådan er det også nogle steder herhjemme, siger hun.

I år er det første gang, at hun skal fejre jul som veganer, og det betyder, at julemiddagen ikke bliver helt traditionel. Louise Maae og hendes kæreste har været i gang med de helt store forberedelser for at kunne få et vegansk måltid, der stadig minder om en julemenu.

- Vi blander det veganske produkt med rødkål og svesker, så vores ”and” kommer til at smage af jul, og så har vi lavet en sovs, der smager mindst lige så godt, som den man plejer at få, siger hun.

Til jul kommer der dog alligevel til at stå en rigtig and på bordet. Hendes gæster er endnu ikke hoppet med på den veganske vogn, og det ærgrer hende.

- Det havde nok været nemmere at få en vegansk omgangskreds i København. Her bliver folk lidt mere blå i hovedet, når jeg fortæller, at jeg er veganer, siger hun.

Ifølge Louise Maae er det specielt den ældre generation, der har svært ved at sluge den, når hun fortæller om de veganske madvaner.

- Min svigermor blev helt nervøs for, hvad hun skal servere til julefrokosten, men der tager jeg selv noget med. Jeg har lavet nogle lækre karrysild af veganske produkter, siger hun.

Annonce

Nutty Vegan ApS

Den veganske livsstil skal i fremtiden også være det, der sikrer føde på bordet hos Louise Maae. Hun har nemlig startet en webshop, hvor hun sælger sine egne veganske produkter. Brandet hedder Nutty Vegan, og ideen er, at produkterne skal gøre det lettere og billigere at vælge de animalske fødevarer fra.

- Når jeg har set bloggere komme med opskrifter til vegansk mad, er det ofte ret dyrt. Der er bare nogle produkter, man skal have, og det tænkte jeg, at man måtte kunne gøre billigere, siger hun.

I modsætning til nogle af de større producenter af veganske produkter har Louise Maae selv stået for at lave webshoppen, markedsføring og alt det andet, der følger med ved at starte en virksomhed. Derfor satser hun på at kunne konkurrere på prisen.

- Jeg er jo jyde, så det skal være til at komme til for penge, ellers vil folk herfra nok heller ikke købe det, siger hun.

Virksomheden er startet med en klar mission. Louise Maae vil have flere til at spise vegansk mad, og selvom webshoppen kun lige er gået i luften, er hun ikke i tvivl om, at det nok skal blive en succes.

- Det bliver kæmpestort, det er jeg sikker på. Jeg kan se, at søgningen på vegansk mad stiger og stiger, og samtidig bliver alternativerne til kød bedre, så jeg tror ikke, at der er nogen, der spiser kød om 20 år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce