Annonce
Holstebro Onsdag

Vegetarforening har kåret årets plantebaserede supermarked

Flere veganske produkter, mere økologi, bedre priser på plantebaserede produkter og bedre placering af veganske madvarer har for andet år i træk skaffet Bilka prisen som årets plantebaserede supermarked. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro/Danmark: For andet år i træk er Bilka kåret som årets plantebaserede supermarked, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Det betyder meget for os, for vi arbejder hårdt på at have et stort udvalg af varer, så vi kan imødekomme danskernes ønsker - også dem, der gerne vil spise mere grønt, siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

Det er Dansk Vegetarisk Forening, der står bag kåringen på baggrund af sin årlige undersøgelse af det plantebaserede udvalg i danske supermarkeder. Formålet med undersøgelsen er at motivere alle supermarkeder til at forbedre deres plantebaserede udvalg.

Mere om Bilka

Det første Bilka-hypermarked åbnede i Aarhus i 1970.

I dag er Bilka den eneste hypermarkedskæde i Danmark med i alt 18 Bilka-varehuse og et A-Z varehus fordelt over hele landet.

Bilka hypermarkedskæden er 100 procent danskejet og en del af Salling Group, som siden 2017 har været ejet af Salling Fondene.

I undersøgelsen sammenlignes mere end 50 fødevarer på 111 parametre, og i år scorede Bilka højest med 82 point ud af 100. Sidste år lød scoren på 66,3, der også skaffede Bilka titlen.

- Bilka bliver årets plantebaserede supermarked, fordi der blev scoret højt på flere parametre. For eksempel har Bilka over 40 af de undersøgte produkttyper, kæden holder en rimelig pris og har økologiske varianter af flere af de plantebaserede produkter, siger Jeanne Svalebech Jørgensen fra Dansk Vegetarisk Forening.

Dansk Vegetarisk Forening lægger vægt på, at Bilka for eksempel har fået seitan, der er et alternativ til kød, at kæden har fået veganske vaffelis, og at der findes danske, økologiske æbler i butikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce