Annonce
Holstebro Onsdag

Vestjylland har den laveste ledighedsprocent i landet

Mænd og kvinder har i det vestjyske område haft en nogenlunde ens udvikling i ledigheden med en vækst på 10,1 procent for mændenes vedkommende mod 10,8 procent for kvinderne. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Med en ledighedsprocent på 3,3 og en vækst på 10,3 procent ligger det vestjyske område lunt i ledighedsstatistikken, der dog er præget af corona-nedlukningen.
Annonce

Vestjylland: Vestjylland er det område i landet, der har den laveste ledighedsprocent. Den ligger på 3,3 - med en vækst på 10,3 procent. Et gennemsnit for hele landet viser, at 4,4 procent af arbejdsstyrken går ledige, og det er en udvikling - eller vækst - det seneste år på 20,4 procent.

I hovedstaden voksede ledigheden mest, nemlig med 31,6 procent.

Det oplyser RAR Vestjylland i en pressemeddelelse.

RAR Vestjylland er et af de otte regionale arbejdsmarkedsråd, der understøtter beskæftigelsesindsatsen på tværs af kommuner.

- Corona-nedlukningen har udfordret arbejdsmarkedet, og beskæftigelsen har været faldende siden marts, oplyser RAR-formand Klaus Helmin-Poulsen.

Annonce

Arbejdsmarked i bedring

I april var der det største fald i beskæftigelsen med 3534 personer - det svarer til 2,8 procent. I månederne efter faldt beskæftigelsen fortsat - men mindre og mindre måned for måned. I oktober faldt beskæftigelsen med 238 personer eller med 0,2 procent.

- Det er et tegn på, at arbejdsmarkedet er i bedring efter første nedlukning, og at der er efterspørgsel i virksomhederne efter nye medarbejdere, tilføjer formanden.

I fjerede kvartal var der 4109 nye job på jobnet. Det er 1195 eller 41 procent flere end i fjerde kvartal 2019.

Holstebro Kommune kan - corona-situationen taget i betragtning - vise pæne tal:

2,7 procent af arbejdsstyrke er uden arbejde. Ledighedstallet i Holstebro lå i 2020 på 835 personer mod 791 i 2018 - altså 44 flere.


Det er et tegn på, at arbejdsmarkedet er i bedring efter første nedlukning, og at der er efterspørgsel i virksomhederne efter nye medarbejdere.

Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland


Ringkøbing-Skjern Kommune kunne mønstre samme ledighedsprocent som Holstebro - kun overgået af Skive Kommune, der har en ledighedsprocent på 2,7.

I toppen af statistikken i i det vestjyske område ligger Struer Kommune, der lige som Ikast-Brande Kommune har en ledighedsprocent på fire.

I Lemvig Kommune går 3,2 procent af arbejdsstyrken ledige.

Annonce

Vækst toppede i maj

Ledigheden er steget markant som følge af corona-nedlukningen. I maj var den højeste vækst i ledigheden med 2.282 personer - det svarer til 54 procent i forhold til samme måned året før. Siden det toppunkt i udviklingen i ledigheden har arbejdsløsheden været stigende - men med en stadigt mindre vækstrate.

Selv om ledigheden stadigt vokser, viser de nye tal den laveste vækst siden nedlukningen. Det er hovedsageligt de kortuddannede og de faglærte, der er blevet ramt af ledighed som følge af nedlukningen.

- Corona-nedlukningen har ført til en vækst i langtidsledigheden. I november  var der 159 personer og dermed 18,4 procent flere langtidsledige end i november 2019. Det er bekymrende, fordi de langtidsledige generelt set har sværere ved at finde et job på længere sigt end andre grupper af ledige, forklarer Klaus Helmin-Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce