Annonce
Holstebro Onsdag

Vestjylland smager af ølben og hotdog

Rasmus Krarup Jensen har blandt andet fundet inspiration til sin vestjyske hotdog i Vesterhavet. Pressebillede
Sammen med Aalborg Akvavit gik opskriftsudvikler på jagt efter smagen af Vestjylland, og han fandt frem til to bud på, hvad der karakteriserer egnsdelen.

Vestjylland: Ølben og vestjysk hotdog.

Sådan smager Vestjylland.

Det er i hvert fald de to retter, opskriftsudvikler Rasmus Krarup Jensen sammen med Aalborg Akvavit fandt frem til, da han gik på jagt efter smagen af Vestjylland.

Annonce

Rasmus Krarup Jensen efterlyste blandt sine godt 32.000 følgere på på Instagram egnsretter, lokale specialiteter og råvarer. Med inspiration fra de mange forslag har han udviklet de to opskrifter.

Ølben eller på jysk, Ølbien, betegner han som en vaskeægte klassiker af en egnsret.

- Det er simremad a la kromad, hvor velsmag, gammeldags traditioner, og det klassiske er bevaret gennem årene. Det er en egnsret, som fortjener en renæssance, lyder det i pressemeddelelsen om retten, som Sevel Kro har gjort til sin signaturret.

Rasmus Krarup Jensen har dog valgt at nyfortolke egnsretten - med en flambering i snaps og med en grønkålssalat til.

Hotdog med krabbesalat

Den vestjyske hotdog har opskriftsudvikleren fundet inspiration til i Vesterhavet og ædegildet med familie og venner, hvor man mødes over et overdådigt bord fyldt med krabbekløer, citron, mayonnaise og ristet brød.

- Det er blevet til en vestjysk hotdog, hvor jeg har lavet en krabbesalat smagt til med dild og citronskal, som toppes med friteret blæretang, man selv kan finde ved havet. Det giver en saltet hav-version af ristede løg, fortæller Rasmus og fortsætter:

- Sidst, men ikke mindst afsluttet med en portion snapsesyltede rødløg. Jeg har brugt dild-snapsen til syltningen, og snapsen giver en lækker dybde, skarphed og friskhed til syltningen, som passer godt sammen med krabbekødet.

Det er blevet til en vestjysk hotdog, hvor jeg har lavet en krabbesalat smagt til med dild og citronskal, som toppes med friteret blæretang, man selv kan finde ved havet. Det giver en saltet hav-version af ristede løg.

Rasmus Krarup Jensen, opskriftsudvikler

Opskrifterne på de to retter er samlet i en bog sammen med opskrifter fra ni andre  madbloggere og influencere - blandt andre Jon Edlund Danielsen fra Den Store Bagedyst, Anna Bartels fra Masterchef og Mads Niemann fra Restaurant Abstrakt.

- Vi er endt med en række smagsoplevelser, der forener det lokale og traditionelle med det moderne. Altid med fokus på den enkle smag og enkle retter. Det er ikke gourmet mad. Det er mad, vi alle har et forhold til, kender og kan nyde, hvor som helst med en snaps til, siger Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit.

Annonce
Holstebro Onsdag

Murerfirma skiftede strategi: Omsætningen blev fordoblet

Annonce
Holstebro Onsdag

Langt flere videokonsultationerhospitalerne: - Mange patienter har taget utroligt positivt imod det

Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af aktiviteterSlagteriet i foråret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Sognepræst fortæller om Astrid Lindgrens verden

Holstebro Onsdag

Aftale mellem lærerforening og kommune gøres permanent

Holstebro Onsdag

Saxofonkvartet fejrer jubilæum med koncert på musikskolen

Holstebro Onsdag

Klassisk ballet, gys og kærlighedprogrammet

Holstebro Onsdag

Så mange unge flytter hjem til barndomskommunen

Holstebro Onsdag

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro Onsdag

Mads må vente et halvt år: Godt at have noget at glæde sig til

Holstebro Onsdag

Så er der atter fortællinger i Det Gamle Rådhus

Annonce