Annonce
Holstebro Onsdag

"Vi er da heldige med, at man ikke kan blive klippet på nettet"

Maria Saaugaard (til venstre) og Anette Vinding ses her bag disken i deres nye salon, som de har valgt at kalde "Frisør Gro". Foto: Ninna Pirchert
Efter syv år sammen med en anden indehaver og derefter syv år alene, deler frisøren i Nørreport Centret nu atter sin salon med en anden frisør. I anledning af det nye makkerskab har salonen fået nyt navn og har gennemgået en gennemgribende renovering.
Annonce

Holstebro: - Jeg savnede en at sparre med.

Sådan lyder begrundelsen fra den 43-årige frisør, Anette Vinding, for at få en kompagnon i den frisørsalon, hun har drevet i Nørreport Centret de seneste 14 år: Først i syv år sammen med en anden, derefter syv år alene og nu altså atter sammen med en anden.

Maria Saaugaard hedder den nye medindehaver af frisørsalonen. Hun blev udlært frisør i 2005 hos Grethe Jepsen i Salon Zig-Zax, hvorefter hun kom til salonen i Nørreport Centret, der dengang hed Lund & Vinding. Siden har Maria arbejdet hos Helle Lund, før hun vendte tilbage til salonen i centret i 2018.

- Jeg har altid haft en drøm om at få min egen frisørsalon, og da muligheden bød sig, tænkte jeg: Nu er det nu, fortæller Maria Saaugaard, der er 36 år.

- Jeg føler mig nu som en 88-årig efter de seneste dages hårde arbejde, konstaterer hun med et stort smil.

Annonce

Nyt navn til salonen

De to frisørkompagnoner har nemlig haft rigtigt travlt med at totalrenovere deres salon med hjælp fra familien og håndværkere.

Den gamle salon, der bar navnet By Vinding, lukkede ned efter arbejdsdagen var slut fredag den 17. januar og lukkede op i de nye omgivelser mandag den 27. januar.

Salonen har fået nyt gulv, lofterne er malet sorte, og der er blandt andet også installeret nye vaskestole med massage-funktion.

- Salonen har trængt til fornyelse i et par år, men jeg tænkte, at når der skulle laves om, skulle vi gøre det sammen, så det blev vores salon, fortæller Anette, der sammen med sin makker har lejet sig ind i lokalerne.

- Det er blevet rigtigt godt - lige som vi gerne vil have det, konstaterede Anette, da avisen besøgte salonen efter åbningen.

- Vi er både glade for og stolte af resultatet, supplerer Maria.

Salonen markerer det nye tider ved at skrifte navn.

Frisør Gro hedder salonen nu.

- Vi havde mange overvejelser om, hvad vi skulle kalde salonen. Vi ville have et kort og godt navn, der ikke var engelsk, og Gro hentyder både til, at håret gror og til vækst, siger Anette og fortæller, at det var faktisk var en af salonens tidligere elever, der fandt på navnet.

Annonce

Mange på markedet

Udfordringen ved ernære sig som frisør er blandt andet, at der er mange frisører på markedet.

- Det er let at åbne en frisørsalon. Man kan bare lease udstyret, og der er mange af de billige frisører, siger Anette, der mener, at kunder bør værne om de frisører, der har gennemgået en fire-årig uddannelse.

Men som i så mange andre brancher er det ikke konkurrencen fra nethandlen, der spænder ben.

- Vi er da heldig med, at man ikke kan blive klippet på nettet, siger Anette og konstaterer, at det kun er med hensyn til produkt-salg, at internettet er en konkurrent.

Anette Vinding er i sin tid udlært hos Poul M. Hun bor i Holstebro sammen med sin mand, Jimmy Vinding, der er produktudviklingschef hos Joca i Vinderup, og parrets to drenge, Malde på 15 år og Magnus på 13.

Maria Saaugaard bor i Mejrup sammen med sin kæreste Thomas Dueholm, der er elektriker og har to døtre på 11 og 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce