Annonce
Holstebro Onsdag

Bagerne jubler over kagerekord: Kunderne bruger flere penge

Bagermester René Galsgaard er en af de bagere, der mærker at danskerne bedre tid til bagværk. Foto: Morten Stricker
Kagesalget er strøget i vejret i coronatiden, melder landsdækkende kæde. Mere hjemmetid har vækket den søde tand og lysten til bagerens bagværk.

Holstebro/Danmark: Corona-restriktionerne har mangedoblet den tid, danskerne bruger inden for hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere.

- Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk. Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde, KonditorBager, i en pressemeddelelse.

KonditorBager er en kæde af 57 selvstændige bagerforretninger fordelt over hele landet.

De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

- Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien, siger John Jønsson, der er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

- I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke, tilføjer formanden.

Annonce

Penge på lommen

Det øgede kagesalg kan René Galsgaard, der driver Galsgaard Bageri Holstebro, også mærke.

- Det kører udmærket med kagesalget, og som branche er vi ikke mærket af krisen, så vi kan ikke klage, siger bagermesteren, der driver bageriet på Viborgvej på tiende år.

Salget af kager boomer under coronakrisen, lyder det fra en af landets største bagerkæder, KonditorBager, og brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark. Lige for tiden er det især fastelavnsboller, der langes over disken hos landets bagerforretninger. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Bortset fra en nedgang på omkring 20 procent i tre uger i forbindelse med den første nedlukning i marts sidste år, er bageriet atter oppe på fuld damp og bager samme mængde brød som normalt.

- Jeg vil tro, at vi har mistet ti procent af kundetilstrømningen, men de 90 procent, der stadig kommer i butikken, bruger flere penge, fordi de har penge på lommen, som de ikke kan bruge i så mange andre butikker, forklarer René Galsgaard.


Det kører udmærket med kagesalget, og som branche er vi ikke mærket af krisen, så vi kan ikke klage.

René Galsgaard, Galsgaard Bageri


Og de penge bruger kunder altså blandt andet på at købe flere kager.

- Lige for tiden går fastelavnsbollerne godt, fortæller bagermesteren.

Galsgaard Bageri leverer brød og kager til blandt andet syv købmænd i området og som noget nyt til et brødudsalg i Ulfborg.

Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en ti-årig periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Annonce