Annonce
Holstebro Onsdag

Vibeke rykker ind i den gamle bank med sin butik

Her - midt i Vemb - hvor Jyske Bank for år tilbage holdt til, åbner Vibeke Bundesen snart en forretning med garn og stof samt en gaveshop, hvor kunderne får mulighed for at få trykt og broderet navne på blandt andet håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts. Foto: Ninna Pirchert
Den 26. april åbner 44-årige Vibeke Bundesen sin nye forretning med navnet I Centrum, der som navnet antyder ligger midt i Vemb. Det gør hun efter at have flyttet den gamle forretning, Broderihuset, som altså får nyt navn og udvidet sortiment.
Annonce

Vemb: 44-årige Vibeke Bundesen har besluttet sig for at leje sig ind i den bygning, der tidligere husede Jyske Bank på hovedgaden i Vemb, for at åbne sin nye forretning.

Hendes nye lokaler, som hun har lejet sig ind i med forkøbsret, rummer 350 kvadratmeter fordelt på både stueplan og førstesal. Efter at banken lukkede og rykkede ud, har modebutikken Spar Dame senest brugt lokalerne som lagerplads, men efter at dametøjsbutikken blev solgt, blev den tidligere bankbygning ledig.

Mere om Vibeke Bundesen

Vibeke Bundesen er oprindeligt fra Lemvig, men hun har boet i Vemb i snart 15 år.

Det var kærligheden, der førte hende til Vemb: Hendes mand Uffe, der arbejder som kølemontør, er nemlig vokset op i Vemb.

Parret bor midt i byen sammen med de to sønner, Frederik på ti år og Nikolaj på otte år.

- I Vemb kender alle hinanden, og man kan ikke gå i brugsen uden at møde nogen, man kender. Det kan jeg godt lide, fortæller Vibeke.

Hun har siddet i dagpleje- og skolebestyrelser de seneste ti år.

- Men når der er valg til maj, siger jeg stop, siger Vibeke, der gerne vil koncentrere sig om sin nye forretning.

Annonce

Farvel til natarbejde

- Og så opstod muligheden for at flytte herop, og jeg tænkte, at skulle det være, skulle det være nu, siger Vibeke og forklarer, at Broderihuset udvider sortimentet, og flytter i de nye lokaler. Med udvidelsen følger også et nyt navn til butikken, I Centrum.

- Navnet har butikken fået, fordi den ligger i centrum af Vemb. Og fordi kunderne vil altid være i centrum, forklarer hun.

Vibeke Bundesen, der er født og vokset op i Lemvig, er oprindeligt uddannet inden for lager- og logistik i hjembyen. I seks år arbejdede hun om natten hos Arla i Holstebro, men det, der begyndte som en hobby, greb efterhånden om sig, og til sidst blev natarbejdet sagt op, og fritidsjobbet kom til at udfylde arbejdslivet.

Vibeke syr nemlig selv tøj, og hun trykker og broderer navne på for eksempel håndklæder, forklæder og dåbskjoler. For halvandet år siden åbnede hun derfor sin butik, som hun kaldte for Broderihuset. Hun rykkede forretningen ind i Skolegade i Vemb hos sin svigerfar, Jens Bundesen, der driver en forretning med møbelpolstring.

Annonce

Garn og gaveshop

I Centrum som hun altså kalder sin nye forretning, åbner hun efter planen den 26. april.

I forretningen vil hun sælge garn og metervarer og alt det tilbehør, der kræves, når man skal sy, hækle og strikke. Desuden vil hun have en gaveshop med for eksempel håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts, som Vibeke tilbyder at trykke og brodere navne på efter kundernes ønsker.

- Det er faktisk gaveshoppen, jeg mest har levet af, fortæller hun.

Vibeke har syet en del børnetøj på bestilling, og det vil hun også fortsat gøre - i et vist omfang, for hun forventer at få travlt med alt det andet.

- Men man kan jo altid spørge mig, tilføjer hun.

Annonce

- Bare mig selv

Ambitionen med I Centrum er ikke at vokse og få flere ansatte.

- Jeg vil helst ikke have ansatte. Det er fint, at det bare er mig selv, forklarer Vibeke, der forventer at tage sine kunder fra Broderihuset med sig til de nye lokaler. Og hun tror ikke, at hun kommer til at savne kolleger.

- Jeg har jo kunderne at snakke med, konstaterer Vibeke.

Planen er at holde forretningen lukket mandag og tirsdag, så Vibeke kan få tid til at arbejde ved broderimaskinen, der får plads i sit eget lokale. Om onsdagen vil hun til gengæld holde åbent helt til klokken 20. Hun tror nemlig på, at dem, der syr og strikker, gerne vil køre efter stof og garn.

- Og så har de mulighed for at køre efter det efter arbejdstid, forklarer hun.

Førstesalen i Nørregade 8 har Vibeke Bundesen i øvrigt planer om at udnytte til workshops, strikkecafé og foredrag. Det første arrangement er i støbeskeen sammen med Vestjydsk Specialfoder og Vedersø Vildt med emnet jagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce