Annonce
Holstebro Onsdag

Vinderups herretøjsforretning med i ny kæde

Foto: Ninna Pirchert
Efter at Din Tøjmand gik konkurs i det tidlige forår, har Tang nu valgt at gå med i en ny kæde, nemlig Tøjeksperten.
Annonce

Vinderup: Over døren ind til butikken på Søndergade 23 i Vinderup står der slet og ret:

Tang.

Og det er også det navn, de lokale kunder bruger, når de omtaler butikken på hovedgaden, der handler med herretøj og sportstøj.

Undertitlerne på Vinderup-forretningen har foruden Sportigan været Din Tøjmand, men fra den 1. oktober har Tang nu skiftet til en ny kæde, nemlig Tøjeksperten.

Baggrunden for kædeskiftet er, at Indkøbsforeningen Dress Partner, der står bag tøjkæden Din Tøjmand, i slutningen af marts gik konkurs. Kæden havde cirka 100 tøjbutikker rundt om i Danmark - og en af dem var altså forretningen i Vinderup.

- Konkursen betød et tab af penge for os - nemlig vores anpartsindskud. Det er jo aldrig nogen spøg at miste penge. Det var træls, men overskueligt, så det skal nok gå, siger Jens Tang, der sammen med sin kone, Dora Tang, har drevet butikken gennem 36 år.

For fem år siden kom Jesper Lund tilbage til butikken, og for to år siden blev han medindehaver af forretningen.

Jesper Lund, der i dag er 42 år, har tidligere været elev hos Tang, og efter 17 år hos netop Tøjeksperten i Skive vendte han altså "hjem" til Vinderup, hvor han nu ejer halvdelen af forretningen.


Det er i hvert fald vigtigt at være med i en kæde. Det ville være umuligt for os at løfte alle opgaverne alene.

Jens Tang, medindehaver af Tang i Vinderup.


Når pilen kom til at pege på Tøjeksperten ved valget af ny kæde, hænger det blandt andet sammen med Jespers kendskab til kæden og med, at der findes Tøjeksperten-butikker i Holstebro, Struer og Skive.

- Muligheden for at kunne bytte i flere forretninger i området, synes vi, er en god service, som vi gerne vil tilbyde vores kunder, tilføjer Jesper Lund.

- Det er i hvert fald vigtigt at være med i en kæde. Det ville være umuligt for os at løfte alle opgaverne alene, mener Jens Tang, der peger på fordele ved at løfte i flok, når det blandt andet gælder indkøb, bytteordning, markedsføring og kundeklub.

Når det så er sagt, er der mange praktiske opgaver, der skal løses i forbindelse med et skift af kæde:

Teksten på facaden skal ændres, der skal købes nye bøjler med det nye navn, nye poser og logoet skal ændres alle de steder, det optræder.

Annonce

Opgaver er fordelt

Jesper Lund og Jens Tang har altså gået fra at være ansat og chef til nu at være kompagnoner.

Og det skift har de det begge godt med:

- Vi har vidt forskellige arbejdsopgaver, siger de og fortæller, at Jens mest er bogholderen, mens Jesper, der ikke er alt for glad for at arbejde med computeren, mest tager sig af butikken og sørger for, at den tager sig pæn og ordentlig ud.

- Vi har sat en dato ud i fremtiden for, hvornår Jesper overtager hele forretningen, men den dato holder vi for os selv, fortæller 63-årige Jens Tang.

Tang i Vinderup beskæftiger alt i alt fem personer - fra elev til chefer. Butikker, der inden Jens og Dora Tang overtog den, hed AB Nørgaard, kan i øvrigt fejre sit 60 års jubilæum i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce