Annoncørbetalt indhold

Find den rette kandidat til dit firma

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af nextrekruttering.dk

Mange virksomheder mangler medarbejdere i denne tid. Efter corona er økonomien kommet i omdrejninger igen, og der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i mange brancher. Ikke mindst inden for restauration og underholdning, men også i butikker, på produktionsvirksomheder og i andre sammenhænge er der en mangel på arbejdskraft, der for mange virksomheder ligefrem betyder lukkedage og stop i produktionen.


Hvis du er den situation, at du skal skaffe nye medarbejdere til dit firma, så skal du måske både kæmpe med andre virksomheder om for få ledige hænder, og samtidig sørge for, at du ansætter den mest kvalificerede person, hvis det lykkes dig at få kandidater til dine jobs.


For mange virksomhedsledere kan det være en stor fordel at søge hjælp hos et landsdækkende rekrutteringsbureau i denne proces. Der er flere fordele ved dette:


  • Du får adgang til rekrutteringsbureauets database af mulige kandidater. De fleste rekrutteringsbureauer har opbygget en base af mennesker, som søger nyt job, og med stor sandsynlighed kan de finde den rette kandidat her. Som lokal virksomhedsleder har du sjældent selv en sådan base at arbejde ud fra.
  • Du får professionel hjælp til at udarbejde jobannoncen. Det er slet ikke så enkelt at beskrive et job, så stillingsbetegnelsen både bliver realistisk og indbydende. Alt for mange jobannoncer er fyldt med tomme ord og floskler, som alle kan identificere sig med og ingen alligevel præcist forklare, hvad betyder. Alle vil jo gerne være agile, forandringsparate og fleksible, men hvad betyder de begreber egentlig i netop din virksomhed?
  • Du får professionel hjælp til at udvælge de bedste ansøgere og føre i hvert fald den indledende samtale med dem. Hvis man ikke er trænet i at have samtaler med ansøgere til jobs, kan man nemt forfalde til at komme ud af en tangent eller fokusere på alle fordelene, man kan se, fordi man gerne vil have fat i vedkommende. En trænet jobkonsulent kan komme bag facaden og få både styrker og svagheder frem. Og så er en ekstern konsulent ofte mere neutral i sin vurdering af ansøgeren.


Når man ansætter, er det vigtigt at ramme rigtigt. Det koster tid, slider på kollegerne og koster en masse penge, hvis man får ansat den forkerte medarbejder og efter kort tid skal skifte vedkommende ud. Men et professionelt rekrutteringsbureau som hjælp i ansættelsesfasen vil man have en større sikkerhed for at ramme rigtigt i første hug og dermed undgå dyre fejlansættelser.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit