Annoncørbetalt indhold

Sådan kan du spare på energien i din bolig

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af natur-energi.dk

Synes du, at dit årlige energiforbrug kunne trænge til at blive reduceret? Selvom elpriserne er steget meget i den seneste tid, kan du med nogle simple ændringer i hverdagen spare tusindvis af kroner hvert år. Læs med her, og lad dig inspirere af vores ideer og tips til at holde dit forbrug nede.


Sådan får du et lavere energiforbrug – i korte træk

Skaber dit årlige strøm- og varmeforbrug røde tal på bundlinjen? Hvis du ønsker et lavere forbrug, så er der nogle tiltag, du med fordel kan prøve i din bolig for at minimere dine udgifter. Du kan for eksempel overveje følgende:


●     Gennemgå isoleringen og varmekilderne

●     Sluk for dine maskiner

●     Investér i vedvarende energi

●     Kig efter energimærket


Tjek din isolering og opvarmning

Dit varmeforbrug udgør en stor del af din årlige elregning. Hvis du ejer en ældre bolig, som ikke er tilstrækkeligt isoleret, kan du opleve et stort varmetab gennem tag, mure og vinduer. Undersøg derfor gerne, om dine vægge, loft og ruder har behov for efterisolering eller udskiftning.


Overvej også grundigt, hvilken varmekilde du har brug for. Nogle er langt dyrere end andre. De gammeldags oliefyr og brændeovne er både forurenende og dyre i drift, så måske er du bedre tjent med en varmepumpe? Den er miljøvenlig såvel som energibesparende, så du vil få glæde af en stærkt reduceret årlig varmeregning.


Sluk for dine maskiner

Når du ikke bruger dit tv, computer, spillekonsol eller anden elektronik, bør du ikke nøjes med at slukke for selve apparatet. Standby-funktionen bruger nemlig en betydelig mængde strøm, også selvom maskinen ikke er tændt. Sluk derfor helt for strømmen, og slip for at betale for noget, du ikke bruger. Så vil du opleve en markant besparelse på dit årlige forbrug.


Investér i miljøvenlig energi

Det er blevet en populær trend for både større virksomheder og private boligejere at udnytte naturens egne ressourcer til at skabe elektricitet – for eksempel ved hjælp af vindenergi eller solceller.


Solceller har evnen til at omdanne solens stråler til strøm, som du kan bruge i din bolig. Derfor vil de være oplagte at installere enten på taget eller i haven. De vil typisk være dyre at sætte op, men omvendt vil de give dig en rigtig stor besparelse i energiregnskabet.


Kig efter energimærket

Når du køber nye apparater og hvidevarer til husholdningen, så husk altid at kigge efter energimærket. En vaskemaskine i klasse A vil have et markant mindre energiforbrug end en maskine i klasse E. Dog vil de bedre energimærker typisk også koste mere, men din investering vil hurtigt tjene sig hjem igen i form af en langt mindre årlig elregning.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit