Sylten er ufortjent på vej ud af det danske julefrokostbord. Det mener en lille flok eksperter, der gerne vil have den klassiske spise tilbage igen. Vi satte dem stævne til en snak - og en prøvesmagning.
Copy link address
Jørgen Hasseriis (jh@hsfo.dk)
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Det bliver ikke jul uden sylte på bordet. Sylte er en fantastisk spise, mener Visti Ernstsen (tv.), Jacob Lyreskov (midten) og Steen Friis (th.) Foto: Mette Mørk -
Sylten har det svært i dag, og det gav tænksomme snakke om, hvad der skal til. ?Mere fokus? var de fire eksperter enige om, og deres enighed rakte så vidt, at Lars Olesen tog initiativ til en serie syltedage på Den Gyldne Hest i Thonbogade, hvor de tre kokke vil sætte spot på sylte. Fra venstre: Jacob Lyreskov, Lars Olesen, Steen Friis og Visti Ernstsen. Foto: Mette Mørk -
Visti Ernstsen havde valgt bov af svin, kogt med løg, laurbær, sorte peberkorn og så lidt eddike. Eddike? - Ja, sådan har jeg lært det, det er en juletradition, lød hans forklaring. Og kødet skåret op i tern. - Så man kan se, hvad der er i, forklarede han. Foto: Mette Mørk -
Steen Friis havde valgt nakkefilet af svin og kogte med løg, laurbær og salt. Visuelt havde han valgt den mere findelte version. Foto: Mette Mørk -
Jacob Lyreskov havde valgt braiserede svinekæber, kogt sammen med nelliker og korianderfrø. Brown ale var hældt i suppen for at give sylten et mere rustikt look. Kødet skåret i tern, så strukturen træder frem. Foto: Mette Mørk -
Måske et af julebordets visuelt stærkeste kort? Det mener vores eksperter i hvert fald, og der var tre vidt forskellige bud på syltelooket. Foto: Mette Mørk -
Kornings Kro lagde rammer til syltesnakken og -smagningen. Foto: Mette Mørk -
Den Gyldne Hest leverede øllet til anledningen. Der var bl.a. stout, brown ale og india pale ale. Alle øl, der ifølge Lars Olesen går godt til sylte. Foto: Mette Mørk