Annonce
Horsens Posten

Årets bedste bøger i 2019 kåret af læserne

Så kom vi sikkert ind i 2020 - og i et nyt bogår. Vi sluttede året i avisen af med at finde læsernes favoritter i otte forskellige kategorier, og du kan her læse, hvilke titler, der løb med den eftertragtede titel "Horsens Posten Weekend - Årets bog".
Annonce

Årets Krimi: Skytsengel

En af årets sidste danske krimier blev også vinder af årets krimi. Ravn, Møffe og Christianshavn har fået en solid fanskare hos byens læsere. Michael Katz Krefeld overraskede med sin sjette bog i serien med et spændende plot, hvor privatdetektiven Ravn denne gang fik noget personligt på spil. Michael Katz Krefeld udsendte ellers i 2018 en selvstændig bog om Cecilie Mars, men vendte altså tilbage i 2019 til Ravn og Møffe, hvilket læserne tydeligvis er glade for.

Sara Omar sætter fokus på en vigtig sag, og det belønnede vores læsere hende for. Foto: Politikens Forlag
Annonce

Årets biografi: Min mor var besat

Peter Øvig Knudsen vandt med sin personlige fortælling om sin mor. Bogen var ikke ubetinget nem for ham at skrive, da han undervejs selv endte i en mørk depression og måtte indlægges på den lukkede psykiatriske afdeling. Måske af netop denne grund blev bogen så vel modtaget, at den blev valgt ind som favorit blandt læserne? Peter Øvig Knudsen fortæller i bogen om sin mor, der bag den polerede facade levede med et depressiv sind.

Annonce

Årets roman: Ind i en stjerne

Puk Qvortrups smukke og rørende fortælling om sin mands død rørte læserne så meget, at hun vandt titlen som årets roman. Hendes liv ændrede sig drastisk, da hun i et opkald fik den tragiske besked, at hendes mand var faldet om i et halvmaraton. Ung og gravid med barn nummer to og midt i fødselsdagsforberedelser. Hun fortæller åbent og ærligt om, hvordan man kommer videre med livet efter en så tragisk oplevelse. Det er umuligt ikke selv at blive rørt undervejs.

Annonce

Årets børnebog: Sallys far er er sygt pinlig

Thomas Brunstrøm har skabt et spændende og sjovt univers for de mindste med Sally og hendes far. Bogen er henvendt til børn fra fire år og giver masser af smil og grin til både de mindste såvel som de voksne, der læser op. Billedebøgerne er smukt illustreret, og bog nummer fem i serien rendte med titlen som årets børnebog. Hvem kender ikke det at være pinlig forælder? I denne bog får Sally nok og giver far en lærestreg.

Annonce

Årets non-fiction: Viking

Med Jeanette Varbergs viden om vikingerne formåede hun at vinde titlen som årets non-fiction. Med en baggrund som arkæolog og sit arbejde på Nationalmuseet har hun skabt en spændende og bred fortælling om vikingetiden. Den fascinerende historie om vores lands fortid er god underholdning, og Jeanette Varberg fører os sikkert rundt i togter, plyndringer, slagmarker og politiske magtspil.

Annonce

Årets Young Adult: Den sidste alliance

For andet år i træk løb Julie M. Day med prisen i denne kategori. Med sin serie "Grænsen til Trafallas" kårede læserne hendes tredje - og sidste - del af serien til årets bedste. "Den sidste alliance" følger Grace i sin kamp om krig, magi og kærlighed. En fængslende fantasyfortælling, der kan læses af både unge og voksne. Serien har fået en flot fanskare også blandt læsere, der normalt ikke læser fantasy.

Annonce

Årets udenlandske udgivelse: Gileads døtre

Det var en rigtig sværvægter, der vandt denne kategori. 80-årige Margaret Atwood udkom nemlig under Bogforum med sin nye bog om det dystopiske univers Gilead. Hvis hun ikke var kendt i forvejen, blev hun det, da HBO startede serien om "Tjenerindens fortælling" ("The Handmaid's Tale"). "Gileads døtre" tager afsæt 15 år efter tv-serien slutter og giver svar på alle de spørgsmål, man som læser kan have om det grusomme univers. Forfatterinden tager i øvrigt afsæt i virkeligheden, hvilket gør det yderligere skræmmende.

Årets forfatter: Sara Omar

Sara Omar har de sidste par år høstet en række af store priser og anerkendelser og kan nu også skrive "Årets forfatter" på kortet. Den netop kårede vinder af "Rådet for Menneskerettigheders hæderspris 2019" udkom sidst på året med opfølgeren "Dødevaskeren", der er en fortsættelse af Frmesks historie om livet som muslimsk kvinde. Sara Omar sætter fokus på en vigtig sag, og det belønnede vores læsere hende for.

Vindere af læserkonkurrencen

De tre vindere blev:

Inge Sønnichsen

Connie Sørensen

Aage Olesen

Alle vindere er kontaktet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce