Annonce
Horsens Posten

Årets mandelgave: Julius er på gaden

En af de tegninger, som Jens Julius har fået mange kommentarer til, er denne situation fra en vielse med afstandskrav. Tegning: Jens Julius
Turen er kommet til Julius 2020 - bogen, hvor man med Julius skarpe og satiriske streger kan genopfriske året, der gik. Og ikke mindst få et godt grin.
Annonce

Horsens: Ingen jul uden Julius. Sådan er der mange både i og langt uden for Horsens, som har det.

Nu er satirehæftet "Julius tegninger" på gaden for 42. gang. Bladtegner Jens Julius Hansen på Horsens Folkeblad har samlet et udvalg af sine tegninger fra det seneste år.

De fleste vil sige corona, når de bliver bedt om at tænke tilbage på 2020. #Me Too og Trump er andre emner, som har taget en stor del af pladsen på den aktuelle dagsorden. Disse emner har naturligvis været behandlet af Julius' skarpe satiriske pen. Især har coronaens betydning for vores liv og statsministerens håndtering af situationen været ivrigt behandlet af tegneren. Mens journalister bruger mange linjer og ord på disse emner, rammer han dem lige på kornet med sin karakteristiske streg og sin underfundige tilgang.

Annonce

Mange gode grin

Det fører til eftertanke og mange gode grin i årets løb hos de læsere, der læser de dagblade, som bringer Julius' daglige kommentarer til livet i Danmark og ude i den store verden. De politisk interesserede nyder, når han rammer den aktuelle situation ind med sin skarpe vinkel, spidder politikerne og forsyner styrmand Mette - statsministeren - med spids næse.

Det er naturligvis styrmand Mette, som pryder forsiden på årets Julius tegninger 2020. Illustration: Jens Julius

Den brede del af befolkningen elsker hans kommentarer til, hvordan den politiske situation rammer og ændrer hverdagslivet.

En af de tegninger, han har fået flest kommentarer til, er vielsen  med bruden foran præsten, mens gommen på grund af afstandskravet må stå ude i våbenhuset.

Julius tegninger viser, at selv om covid-19 har været det altoverskyggende, har året budt på emner lige fra elbiler til vildsvinehegn.

Den 64 sider store bog er i udgivet på forlaget Kahrius og kan købes i boghandlen og på Forlaget Kahrius hjemmeside. Pris 49 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce