Annonce
Horsens Posten

Ældreplejen skal arbejde med at reducere medicinfejl

Alle kommuner, der deltager i programmet, skal arbejde med håndtering af medicin og derudover vælge yderligere to fokusområder. Arkivfoto: Morten Pape
Erfaringer fra projektet "I sikre hænder" viser, at medicinfejl kan mindskes i kommuners ældre- og sundhedspleje. Nu deltager Horsens Kommune i programmet.
Annonce

Horsens: Horsens deltager her fra efteråret sammen med 14 kommuner i programmet "I sikre hænder", som afvikles for tredje gang.

Et program, som lærer medarbejderne i ældreplejen og på sundhedsområdet systematiske arbejdsgange, som blandt andet er med til at reducere medicinfejl, forebygge tryksår, fald og infektioner.

Erfaringerne fra de første to runder af projektet viser, at det er med til at give borgerne sikker pleje og samtidig øge den faglige stolthed og arbejdsglæde blandt personalet.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Siden 2013 har 18 kommuner deltaget i programmet.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) siger samme sted, at han glæder sig over at se, hvordan deltagelse i projektet har været med til at løse nogle at de udfordringer, der har været med at sikre høj kvalitet og patientsikkerhed i det daglige arbejde på ældreområdet. Han glæder sig over, at erfaringerne nu udbredes til yderligere 15 kommuner.

Projektets tredje runde er finansieret af en pulje på 16 millioner kroner, som regeringen har afsat til udbredelsen af programmet, der er lavet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, KL og Dansk selskab for Patientsikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Annonce