Annonce
Horsens Posten

Øv... Horsens Kræmmermarked aflyser også i år

Hans Madsen plejer at stå bag kræmmermarkedet på Dyrskuepladsen. Men heller ikke i år bliver pladsen fyldt med kræmmere og gæster. For andet år i træk må Horsens Kræmmermarked aflyse på grund af corona-restriktionerne. Arkivfoto: Morten Pape
For andet år i træk tvinger coronarestriktioner Horsens Kræmmermarked til at aflyse. For bare 14 dage siden var håbet ellers lysegrønt hos bestyrelsen i Sport Horsens, men det kommer ikke til at hænge sammen, lyder det fra en trist Hans Madsen.

Horsens: Heller ikke i år bliver der mulighed for at gøre en god handel på Horsens Kræmmermarked, der ellers skulle have været afholdt i weekenden 31.juli-1. august.

Bestyrelsen i Sport Horsens, der arrangerer kræmmermarkedet, har besluttet at aflyse for andet år i træk på grund af corona.


Annonce

Det er så sørgmodigt, som noget kan være. Det er rigtig træls. Ikke mindst for vores otte klubber, der går glip af indtjening.

Hans Madsen, markedskoordinator, Sport Horsens


- Det er kun 14 dage siden, vi var forberedt på, at vi nok skulle afholde markedet. Vi håbede på, at der ville blive åbnet mere op, men med de restriktioner, der fortsat er, kan det ikke lade sig gøre. Det fungerer ikke. Det bliver for bøvlet, og vi kan som bestyrelse ikke tage ansvar for at lave et arrangement, der giver underskud. For hvem skal dække det, lyder det fra markedskoordinator Hans Madsen, der sammen med den øvrige bestyrelse er ked af at skulle træffe den beslutning.

Koster klubberne dyrt

- Det er så sørgmodigt, som noget kan være. Det er rigtig træls. Ikke mindst for vores otte klubber, der går glip af indtjening, siger han.

Aflysningen skyldes blandt andet, at kræmmerne selv er begyndt at melde fra, fordi de ikke tør komme.

- Vi ville ikke kunne tilbyde overnatning på pladsen, og det kan vi ikke undvære. Det kan vi ikke tilbyde nogen. Vi skulle dele pladsen op, og hvis der kun må være en tredjedel af dem, der plejer at være der, og vores telte heller ikke må få besøg, hænger det ikke økonomisk sammen. Det er vores vurdering, lyder det fra Hans Madsen.

Horsens Kræmmermarked plejer at samle 20.000-30.000 gæster og cirka 250 kræmmere.

Overskuddet, der svinger mellem 300.000 kr. og 500.000 kr., bliver delt ud på de otte klubber, der stiller med frivillige hjælpere.

Det betyder, at klubberne mister 40.000-50.000 kr. hver i tabt indtjening. Penge, der ellers falder på et tørt sted i klubberne.

Ifølge Hans Madsen er det ikke kun Horsens Kræmmermarked, der aflyser. Også andre store kræmmermarkeder rundt om i landet dropper markeder i år.

Til gengæld satser han på, at der bliver kræmmermarked på dyrskuepladsen næste år.

- Hvis det hele fungerer, kører vi uændret videre, lover Hans Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce