Annonce
Horsens Posten

1300 kvadratmeter med garn, stoffer, symaskiner, knapper og sko: Manja har slået to butikker sammen til én

Nu er Garntrolden og Stoftrolden - som er navnet på de to butikker - blevet slået sammen. Det fungerer godt, siger Manja Dugart. Foto: Marianne Husted
Garn og stof-butikken på Ormhøjgårdsvej har været igennem en forvandling. Før var der to butikker. Nu er den blevet til én stor butik for alle dem, der gerne vil bruge hænderne på at strikke og sy.

Horsens: Der har været stille i den 1300 kvadratmeter store garn,- stof- og symaskinebutik på Ormhøjgårdsvej under corona-nedlukningen.

Men der har ikke været lukket ned for for tankerne. Ægteparret Manja Dugart, 70 år, og Henning Geertsen, 69 år, har stadig lyst til at udvikle deres forretning, Manja Garn og Stoftrolden, som mange også kender under navnet Manja Restlager.

Derfor har garn- og stofforretningen fået fælles indgang, hvor der tidligere var tale om to adskilte butikker.

Annonce

- Folk kan godt li', at de kan gå fra den ene afdeling til den anden uden at skulle udenfor, har Henning Geertsen konstateret.

Vi vil bruge hænderne

Coronaen har øget interessen for at strikke og sy, kan de mærke. Kunderne vil ikke nøjes med køb på nettet. De vil se og røre ved garn og stofrullerne.

En hjemmestrikket poncho i den blødeste alpaca-uld. Foto: Marianne Husted

- Det er også nødvendigt, at de støtter de fysiske butikker, hvis de vil have dem og vores service fremover, understreger Henning Geertsen, der kan være bange for, at folk kan blive syge og ensomme, hvis de sidder derhjemme og klarer det hele på nettet.

Ægteparret klager dog ikke. De har nydt, at kunderne efter både første og anden nedlukning er kommet tilbage og har sagt: "Ih, hvor har vi savnet jer".

- Vi har sandelig også savnet dem, lyder fra Manja Dugart og ikke mindst Henning Geertsen, som ikke dur til at gå derhjemme.

Annonce

Stemmer på Mette

Men han har også ros til statsministeren, selv om han ikke er socialdemokrat.

- Hun har gjort det godt. Det har været helt genialt med hjælpepakkerne. Hun fortjener et skulderklap, synes han, der har besluttet sig til, at hun og hendes parti skal have hans stemme ved næste valg.

Manja Dugart tilføjer, at hun er taknemmelig for, at Danmark er kommet godt igennem coronakrisen, sammenlignet med mange andre lande.

Annonce

Betaler gerne for kvalitet

Ægteparret har under corona-krisen noteret sig, at kunderne gerne vil betale for kvalitet. De går efter de gode mærker, siger Manja Dugart, der har udvidet sortimentet med en række nye mærker.

Hun tager begejstret en garnnøgle ud af de ny-ordnede reoler, der er fyldt med garn, så langt øjet rækker.

- Mærk dette baby-alpacauld, lyder det begejstret fra strikkeeksperten, der selv altid har gang i pindene efter lukketid.

Det har Henning Geertsen ikke, men han har efterhånden lært at forstå strikkeopskrifter så godt, at han kan hjælpe kunderne.

Annonce

Knapper for fire millioner kr.

Til gengæld har han ansvaret for hjørnet med symaskine, og det er også ham, der står for symaskine-reparationerne.

- Vi har knapper for millioner, smiler ægteparret Manja Dugart og Henning Geertsen, som står i det imponerende store hjørne med knapper i alle farver, størrelser og udformninger. Foto: Marianne Husted

Der er ikke det, som ikke kan findes i deres store butik og nærmest lige så store lagerlokaler. Der er blandt andet en sektion med knapper.

- Vi har knapper for fire millioner kroner, siger Henning Geertsen, der tilføjer, at de er anskaffet over en længere årrække.

En halv væg er fyldt med bånd i alle farver. Der er stort udvalg i puder og løbere til dem, der broderer. Og sko kan man også købe i butikken.

Annonce

Sjovt at åbne nye butikker

Henning Geertsen har altid været god til at spotte et restparti til en god pris. Men det sjoveste har nu været at åbne nye butikker, synes de, der tidligere drev forretning i blandt andet Vejle, Kolding, Silkeborg, lige som de har haft adresser mange steder i Horsens, bl.a. Torvet, men de sidste 16 år har de haft hjemme på Ormhøjgårdsvej.

Henning Geertsen tager sig af symaskinerne. Foto: Marianne Husted

En pensionist-tilværelse trækker på ingen måde. De holder fast lukket hver mandag, og så forsøger de at holde lidt mere ferie end tidligere. Sidste år blev det til hele tre uger. Men de var ofte inde og vende i butikken, tilstår parret for hvem, det at drive butik er en livsstil.


Folk kan godt li', at de kan gå fra den ene afdeling til den anden uden at skulle udenfor.

Henning Geertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce