Annonce
Horsens

15 mio. kr. giver op til 35 nye voksne til at passe børn i Horsens

Regeringen giver 8,4 millioner til flere varme voksen-hænder i de horsensianske dagintitutioner. Arkivfoto: Morten Pape
8,4 millioner fra staten og syv fra kommunen skal sikre 35 nye sæt varme hænder i de horsensianske daginstitutioner.
Annonce

Horsens: 35 nye voksne ansigter i de horsensianske institutioner og allerede inden for et par måneder. Sådan lyder prognoserne fra en meget begejstret Horsens-borgmester oven på regeringens udmelding mandag om, at de første 500 millioner kroner til flere ansatte i landets daginstitutioner snart er på vej til kommunerne.

- I Horsens får vi 8,4 millioner, og lagt sammen med de syv millioner, vi selv har sat af i budgettet til flere varme hænder, svarer det til 30 til 35 hoveder ude i institutionerne. Alle distrikter får nye ansatte, og det er ganske godt, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).

Regeringen er sammen med Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blevet enige om at fordele pengene efter kommunernes børnetal, og lige netop i Horsens er det støt stigende. En positiv udvikling, når det gælder om at tiltrække personale de mange nye arbejdspladser.

- Nu skal mange kommuner til at ansætte adskillige pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere, så der bliver rift om dem. Men her i byen er vi begunstiget af, at vi har en uddannelsesinstitution, der uddanner pædagoger, og stigningen i børnetallet gør det også bare sjovere at søge her. Folk vil jo gerne arbejde et sted, hvor der er tryghed i ansættelsen, siger borgmesteren.

I Horsens får vi 8,4 millioner, og lagt sammen med de syv millioner, vi selv har sat af i budgettet til flere varme hænder, svarer det til 30 til 35 hoveder ude i institutionerne. Alle distrikter får nye ansatte, og det er ganske godt.

Peter Sørensen, borgmester (S).

Annonce

Kun første skridt på vejen

Selvom Peter Sørensen er glad for regeringens midler til de mindste, understreger han, at målet langt fra er nået, men dog at tilskuddet er et vigtigt skridt på vejen.

- Det er et skridt i den fuldstændig rigtige retning, og det var det allerede, da vi selv satte penge af. Der er uden tvivl daginstitutioner, som vil få rigtig god gavn af det, og min ambition er, at vi skal i gang så hurtigt som muligt, siger han og påpeger:

- Det her er det dobbelte af det løft, vi selv har lavet, plus lidt mere, og det kommer til at kunne mærkes ude i institutionerne, men jeg vil advare mod at tro, vi er i mål. Der skal flere skridt til, og det er også min ambition at gøre fremadrettet og have en plan for, at det kan fortsætte. Det her er ikke sidste skridt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce