Annonce
Horsens Posten

200 kvadratmeter fliser tilbage: Gågade-renovering nærmer sig afslutningen

Beringsøen kom på plads for nogle uger siden, og nu er det bare teknikken bag vandkunsten, der skal på plads. Arkivfoto: Morten Pape
Buus Anlægsgartner forventer at overholde tidsplanen og aflevere en færdig gågade om halvanden uge. Enkelte planteopgaver kan dog ikke færdiggøres på denne tid af året og må derfor vente.
Annonce

Horsens: Nu nærmer det sig. To års arbejde med gågaden i Horsens er ved at være ovre, og det er efterhånden kun de sidste detaljer, som mangler i det omfattende projekt, der skal omdanne gågade til væregade.

Buus Anlægsgartner, der har stået i spidsen for selve arbejdet, holder fast i at aflevere en færdig gågade på næste fredag, 28. august, hvor firmaet også har deadline.

- Så er alt klappet og klar med undtagelse af et par småting i forhold til plantearbejdet, hvor det skal passe til årstiden. Der er for eksempel nogle træer, der vil dø ud ved at blive flyttet nu - det kan vi først gøre til oktober, siger Kristian Markvardt, projektleder ved Buus Anlægsgartner.

Annonce

Mangler 200 kvadratmeter

Dermed vil man stadig se Buus-folk på gågaden efter næste fredag, men det skyldes også, at der skal ryddes op og pakkes sammen, hvilket ifølge Kristian Markvardt vil tage omkring 14 dage.

Kristian Markvardt, projektleder ved Buus Anlægsgartner, fortæller her elever fra Egebjergskolen om gågadeprojektet. Snart kan han fortælle, at arbejdet er fuldført. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Først er der dog lige et par opgaver, der skal fuldføres den næste halvanden uge:

- Lige nu er entreprenøren ved at lægge sidste hånd på Beringsøen, hvor det er teknikken, man er ved at få ordnet, og så er vi i gang med de sidste 200 kvadratmeter fliser i hjørnet ud mod Nørregade. Det går den næste uges tid med, og tilbage er der så nogle småting som at få cykelstativer og skilte op. Og så er vi i mål, siger projektlederen.

Annonce

Ekstra bemanding

Gågaden skulle oprindelig have været færdig op til sommerferien, men det blev udskudt, da Horsens Kommune besluttede at udnytte den opgravede Søndergade til også at lave skybrudssikring og forstærke kloaksystemet.


Vi har kørt med ekstra bemanding det sidste halve år - ikke så meget for at kunne blive færdig til tiden, men for at de ekstra ting, der er dukket op, ikke skulle give yderligere forsinkelse.

Kristian Markvardt, projektleder ved Buus Anlægsgartner


Datoen blev 28. august, som også skulle være dagen, hvor tre dages indvielsesfest skulle indledes. Det satte coronavirus en stopper for.

Skybrudssikringen er blandt de uforudsete ting, der har gjort, at der har været mange med Buus Anlægsfirmas logo på tøjet i bybilledet den seneste tid:

- Vi har kørt med ekstra bemanding det sidste halve år - ikke så meget for at kunne blive færdig til tiden, men for at de ekstra ting, der er dukket op, ikke skulle give yderligere forsinkelse, fortæller Kristian Markvardt.

Det er endnu uvist, hvornår det bliver muligt at holde en officiel indvielse af gågaden, men indtil videre er arrangementet skubbet til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce