Annonce
Horsens

253 børnefamilier søger folkehjælp om hjælp til julen

Dansk Folkehjælp får travlt med at dele julehjælp ud igen i år, hvor 253 familier har søgt om hjælp. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Igen i år er der rift om julehjælpen fra Dansk Folkehjælp, som gives til enlige forsørgere med børn.
Annonce

Horsens: 253 børnefamilier i Horsens Kommune har i år søgt Dansk Folkehjælp om julehjælp.

På landsplan er antallet af ansøgere 14.637. Organisationen har ifølge en pressemeddelelse i mange år oplevet en stigning i antallet af ansøgere.

For at kunne opfylde ansøgernes ønske om at give deres børn en jul med julemad og gaver skal Dansk Folkehjælp samle mindst 380.000 kroner ind til formålet, hvis alle lokale ansøgere skal hjælpes. Det kræver en ekstraordinær indsats, lyder meldingen fra organisationen.

Familier, der modtager julehjælp fra Dansk Folkehjælp, er enlige forsørgere på overførselsindkomst, som har hjemmeboende børn under 18 år. For at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes samtlige ansøgninger af bopælskommunen. På den måde sikres, at de familier, der trænger mest, får hjælpen.

Julehjælpen består af julemad og kolonialvarer for 500 kroner, et gavekort til indkøb af gaver til familiens børn. Gavekortet til gaveindkøb har en værdi på 1000 kroner. Hjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdeling og frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce