Annonce
Horsens Posten

31-årig rumæner har netop åbnet mini-supermarked i Horsens

31-årige Lucian Cojocaru har åbnet Patria's Food i Kattesund. Han har i forvejen butik i Hammel. Foto: Thomas Baden Sørensen
Lucian Cojocaru har erfaring fra Silkeborg og Hammel. Nu har han åbnet et lille supermarked i Kattesund i Horsens.

Horsens: Han har godt et par års erfaring fra noget tilsvarende i Silkeborg og siden Hammel, og nu forsøger han også i Horsens. Lucian Cojocaru har åbnet Patria's Food i Kattesund 4.

På en torsdag formiddag - næsten en uge efter første åbningsdag - er der godt med besøgende på de cirka 100 kvadratmeter butiksareal i bygningen, der før husede en del af Decorate Shop.

Temaet i Patria's Food er Rumænien - Lucian Cojocarus hjemland. Der er søde sager fra nabolandet Moldova, men ellers er vin, andre drikkevarer, konserves, kød, ost og så videre udelukkende fra Rumænien.

Gede- og fåreost er der en del af i montren, og så viser Lucian en pakke mici frem. Det ligner hakkekød og er et mix fra ko, gris og får - en populær rumænsk spise. Man kan også nøjes med at mikse to af kødtyperne, fortæller han.


Der kom kunder, som opfordrede mig til at starte i Horsens.

Lucian Cojocaru


- Jeg bestiller online og får varer cirka hver tredje uge, fortæller Lucian Cojocaru.

Det er relativt prisbillige varer, der føres. Han kigger selv mod forretninger som Rema og Lidl, når han skal sammenligne.

Annonce

Bor i Fårvang med familien

Den 31-årige indehaver bor i Fårvang, 20 kilometer nordøst for Silkeborg, sammen med sin hustru og parrets to børn på to og 10 år.

Lucian Cojocaru kom til Danmark for otte år siden - i første omgang som arbejdende på en svinefarm.

I 2018 startede han Patria's Food i Silkeborg, og i februar 2019 valgte han at rykke den butik til Hammel.

- Der kom kunder, som opfordrede mig til at starte i Horsens, fortæller han.

Han var i et stykke tid på udkig efter det rette lokale, og nu er han altså landet, hvor Decorate Shop havde hjemme. Lokalerne er så at sige delt midtover. I den anden del af lejemålet åbner kæden Ild.pizza meget snart.

- Kommer der flere butikker?

- Det er min plan. Men jeg kan endnu ikke afsløre hvor.

Hver tredje uge får Patria's Food varer leveret fra Rumænien. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce

Bruger en del tid i Horsens nu

Lucian Cojocaru har to ansatte til at passe kassen. Han er meget i Horsens i forbindelse med opstarten - snart bliver det igen mest Hammel, han vil være i.

En del af forretningsmodellen er udbringning af varer, og det kan være i alt fra Skagen til Nordborg, som Lucian siger. For tiden handler det mest om kunder i Midtjylland.

En del rumænere søger mod hans butikker, men han slår fast, at målgruppen er alle - uanset alder eller nationalitet.

Kødprodukter og oste er del af varesortimentet hos Patria's Food, der åbnede for en uge siden i Kattesund 4. Foto: Thomas Baden Sørensen
Den nye butik i Horsens er nummer to i rækken for indehaveren. Han har planer om at åbne i flere byer, men vil ikke afsløre hvor. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce