Annonce
Horsens Posten

400 flasker til en køkkenlåge - Kvik-makkerpar ser frem til genbrugsløsninger

I et hjørne af butikken er montører ved at opsætte et af de køkkener, der er lavet på genbrugsflasker, mens indehaverne David Madsen (t.v.) og Kim Kjems ser frem til at kunne vise det til kunderne. Foto: Line Kyed
På Ove Jensens Allé er man ved at gøre klar til kædens store satsning - køkkener i genbrugsplastik. Det er klimavenligt og dermed vejen frem, lyder det fra makkerparret bag den lokale forretning.
Annonce

Horsens: Der går 40 genbrugsflasker til en køkkenlåge.

Franchise-tagerne af køkkenfirmaet Kvik på Ove Jensens Alle lægger ikke skjul på deres begejstring, da de viser rundt i butikken og udstilling i Kviks lokaler.

Som noget nyt lancerer kæden inden længe køkkener, hvis fronter er lavet på genbrugsflasker. Og netop den klimavenlige tanke er noget, indehaverne af Horsens-butikken, makkerparret David Madsen og Ben Kjems, er ganske tilfredse med.

David Madsen forklarer:

- Da vi overtog butikken i maj 2017 begyndte vi at sortere indpakningen fra hvidevarerne og køkkenelementerne, altså affaldet, nøje. Det er vores dna, det går vi også op i privat.

Hans kompagnon og barndomsven Ben Kjems viser videre rundt i butikken, mens han fortæller, at butikken ved udgangen af i år skal have alle stedets låger, 20 forskellige slags, skiftet, så de fremover udelukkende bliver belagt med genbrugsfolie lavet på genbrugsflasker.

- Genbrug eller ej, så forbliver prisen den samme. Så det giver da mening på alle måder, siger Ben Kjems.

Annonce

Venskab fra barndommen

Det træ, lågerne bliver lavet af, udgør i dag 95 procent bæredygtigt træ. Også her vil Kvik ved udgangen af året nå et hundrede procent.

Et hundrede procent kan man også kalde de to indehaveres venskab. De har kendt hinanden, siden de var små, for deres forældre var og er stadig hinandens gode venner.

De to kammerater, der i dag også er blevet butiksindehavere sammen, har ikke fortrudt, at de i 2017 valgte at indgå samarbejde om den lokale Kvik, forklarer de.

De har begge en god portion erfaring med sig fra forskellige brancher, David Madsen blandt andet fra Kvik-forretningen i Tilst ved Aarhus. Kim Kjems fra håndværker-branchen.

- Vi talte om at blive kompagnoner over en øl. Og så tog vi beslutningen. Det har vi ikke fortrudt, siger de begge, der i dag har syv ansatte i forretningen.

De har netop, igen, vundet en intern service-pris.

- Det er en god udfordring, og vi vinder som oftest den interne kæde-pris. Det er rart og det er vigtigt at gøre det godt, siger de enstemmigt.

Heller ikke i de her corona-dage har de noget at klage over. Salget går over al forventning, og der bliver løbet stærkt.

- Vi har faktisk aldrig solgt så mange køkkener, som under corona. Vi har tre eksterne montører til at køre for os, og vi har virkelig travlt, siger de.

Indehaverne af den lokale køkkenbutik Kvik, Ben Kjems (t.v.) og David Madsen har været venner siden de var ganske små og finder sig i dag godt til rette med at være tætte kolleger. Foto: Line Kyed


Genbrug eller ej, så forbliver prisen den samme. Så det giver da mening på alle måder.

Ben Kjems
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce