Annonce
Horsens

53 havneboliger for alle: Nu begynder udlejningen af Pakhusenes lejligheder

Casa, som har hovedkontor på havnen ved siden af Geiserne, har både opført Geiserne og nu også Pakhusene Horsens, som bliver klar til indflytning 1. december. Byggeriet skrider planmæssigt frem, fortæller Jacob Wollenberg, salgs- og marketingchef i Casa Group, og derfor skyder han nu udlejningen i gang. Foto: Morten Pape
Altaner og terrasser, der vender ud mod et maritimt miljø med havnebad og restaurant, bliver en del af 53 boliger, som der nu kan skrives lejekontrakt på.
Annonce

Horsens: I denne uge tager Casa hul på udlejningen af 53 lejligheder i Pakhusene Horsens.

Det fortæller Casa Groups salgs- og marketingschef Jacob Wollenberg på en rundtur i byggeriet, der har rejst sig på den tidligere Dana Feed-grund på havneområdet.

Rammerne er endnu rå og grå, men væggene, der inddeler de 53 lejemål i både to-, tre- og fire-værelses lejligheder, er sat op, så der er god fornemmelse for lysindfald og for indretning af boligerne, som størrelsesmæssigt varierer fra 62 til 130 kvadratmeter.

Udsigten er ikke til at tage fejl af, og fra et par af lejlighederne kan man fra et hul i murværket træde ud på det, der skal blive en tagterrasse.

- Alle lejligheder ligger i første parket til vandet, og alle får altan eller terrasse mod vandet - ud til den offentlige kajkant, siger Jacob Wollenberg fra en af tagterrasserne, mens han skuer mod kajen fem etager længere nede.

Jeg ser det som Horsens' nye "sweet-spot". Det bliver et sted, hvor alle kan komme og gå en tur eller slå sig ned og nyde det maritime miljø.
Annonce

Midt i maritimt miljø

Han lægger meget vægt på, at området foran Pakhusene bliver en oase, som skal være til glæde for alle:

- Jeg ser det som Horsens' nye "sweet-spot". Det bliver et sted, hvor alle kan komme og gå en tur eller slå sig ned og nyde det maritime miljø, siger han.

Casa og Horsens Kommune etablerer sammen et stort havnebad foran pakhusene med flere bassiner og faciliteter som klatrevæg og sauna. Det forventes færdigt i sommeren 2021, og på sigt bliver kajen også en del af en offentlig promenade, som strækker sig, så man langs vandet kan spadsere hele vejen fra Geiserne til lystbådehavnen.

Pakhusene Horsens består foruden de tre boligtårne også af et tilstødende byggeri med restaurant, et kontorhus, der skal huse tre af byens store fagforeninger, og et parkeringshus med 210 pladser, vaskehal og bilpleje-center.

Parkeringshuset forventes indviet inden sommerferien, og fagforeningerne rykker ind i det ny fælles domicil ved årsskiftet. Restauranten, som får lukket vinterhave og åben tagterrasse til udeservering, står færdig til foråret 2021.

Casa Group kan endnu ikke løfte sløret for, hvem der skal drive restaurant på stedet.

- Vi er i dialog og forhandling, men der er ikke noget konkret på plads endnu, siger Jacob Wollenberg.

Annonce

Boliger for alle

Ligesom området foran Pakhusene er tiltænkt alle, er projektets boliger også for alle, mener Jacob Wollenberg.

- Der er et meget bredt udbud af størrelser og modeller, og prismæssigt er der et spænd fra omkring 5900 til cirka 14.500 kroner, siger han.

Han sætter pris på den blanding af leje- og ejer-boliger, der bliver på havneområdet, efterhånden som de mange igangværende byggerier bliver klar til indflytning.

- Og Pakhusene ligger først for, som en forbindelse mellem by- og havneområde, så i mine øjne har det en helt unik beliggenhed, siger Jacob Wollenberg.

Lejlighederne er fordelt i tre boligtårne, der ligesom restaurant-bygningen ligger helt ud til havnekajen. Bagved rejser sig både parkeringshus og et kontorhus, som også er en del af Pakhusene Horsens. Foto: Morten Pape
Alle lejligheder har store vinduer mod både nord og syd samt udsigt over havn og by. Her er det byggeriet af parkeringshuset, der observeres fra femte sal. Foto: Morten Pape
Der er endnu ikke sat altaner på byggeriet, men det kommer. Alle lejligheder får altan mod vandet, på nær lejlighederne i stueetagen, som får terrasse. Foto: Morten Pape
Der er godt lysindfald i alle lejlighederne, konstaterer Jacob Wollenberg. Foto: Morten Pape
Her skal der være restaurant, og bag denne rejser de tre boligtårne sig. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce