Annonce
Horsens

Advent på en onsdag: Klosterkirken serverer fisk og flæskesteg ved alteret

Claus Holck Pape håber på mellem 50 og 75 deltagere til hvert arrangement i Klosterkirken, men han har ingen idé om, hvor mange der dukker op. Arkivfoto: Morten Pape
Som en lidt alternativ adventskalender kan man de kommende fire onsdage tage i Klosterkirken og smage alternative anretninger af den traditionelle julemad. En pause fra den travle julehverdag, lyder det fra en af tovholderne.
Annonce

Horsens: Fire onsdage op til jul vil Klosterkirken i Horsens ikke bare være en kirke - den vil også være et køkken. Forstået på den måde, at menighedsrådet har inviteret 10 kokkeelever fra Learnmark til at komme forbi med smagsprøver på alternative måder at lave den traditionelle julemad.

Arrangementerne går under titlen "Smag på julen".

- Det er ikke noget, der er direkte bibelsk, men det er noget, der hører julen til, og julemad er noget, alle kender til. Vi synger også et par julesalmer, og præsten siger nogle ord om den givne dags jul, så på den måde hænger det sammen med kirken, siger Claus Holck Pape, medlem af menighedsrådet i Horsens Klostersogn og en af tovholderne på arrangementerne.

De får smagsprøverne helt oppe ved alteret. Det er ikke noget nyt i kristendommen at spise i fællesskab og mødes om maden - det optræder flere gange i Biblen.

Claus Holck Pape, medlem af menighedsrådet i Horsens Klostersogn

Annonce

Adventskalender på en onsdag

De fire onsdage vil byde på hver sit tema, og når det første gang løber af stablen denne onsdag vil fiskeanretninger være i fokus. Ingen jul uden en sildemad.

"Smag på julen" er Klosterkirkens adventskalender, og så ville det måske være nærliggende at holde den om søndagen, men her foregår den sædvanlige højmesse, og så passer dagen heller ikke til arrangementernes karakter.

- Vi ville ikke gøre det på en søndag, med i stedet på en hverdag, hvor folk kan få en pause fra den travle julehverdag. Det er lige efter, de har fået fri, så de kan komme hjem med en god oplevelse, siger Claus Holck Pape.

Annonce

Smagsprøver ved alteret

Ud over fisk skal både anden, flæskestegen, konfekten og risalamanden gentænkes af de 10 kokkeelever, der selv har frihed til at vælge ingredienser og anretning. Claus Holck Pape regner med, at de laver det meste på skolen, men de vil også have mulighed for at færdiggøre de sidste ting i kirken.

For de besøgende vil maden også blive serveret inde i selve kirken.

- De får smagsprøverne helt oppe ved alteret. Det er ikke noget nyt i kristendommen at spise i fællesskab og mødes om maden - det optræder flere gange i Biblen, siger Claus Holck Pape.

Alle vil få mulighed for at få opskrifterne med hjem, og de vil blive tilgængelige på Klosterkirkens hjemmeside.

Arrangementerne foregår fra 16.30 til 17.15.

Klosterkirken gøre meget ud af julen - tidligere har de blandt andet holdt julemarked. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vil du med på stadion?

Horsens Posten

Fællessang på Endelave

Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce