Annonce
Horsens Posten

Akupunktør og hypnotisør Brian Langvad Johansen var fængselsbetjent på Fussingsvej - nu er han behandler og hjælper klienterne af med deres smerter.

Nogle mennesker kan være fanget i et rum af smerte, som de har svært ved at slippe ud af. Det er Brian Langvad Johansens største drivkraft og glæde, når han ser klienter gå fra klinikken, fri for de smerter, de kom med. Foto: Jørgen Hasseriis

Akupunktør og hypnotisør Brian Langvad Johansen var fængselsbetjent på Fussingsvej - nu er han behandler og hjælper klienterne af med deres smerter.

Annonce

Horsens: Akupunktør og hypnotisør Brian Langvad Johansen flyttede 1. juni sin klinik Bliv Smertefri fra Grindsted til celle nummer 259 på Fængslet.

Og dermed er han tilbage på Fængslet igen. Stedet, hvor han arbejdede som fængselsbetjent på afdelingen for fanger, der var gået i frivilligt enerum.

En barsk tilværelse på Anden Øst, både som fange og som betjent. Her arbejdede han fra 2000 til 2003, og han så sig selv som en af "de nye" betjente, der lagde meget vægt på resocialisering af fangerne og derfor tog dem med til fx idræt.

- Men man skulle passe på, for hvis en blåskjorte (betjent, red.) talte med en fange, blev fangen beskyldt for at være stikker, husker Brian Langvad Johansen.

Han arbejdede på Horsens Statsfængsel fra 2000 til 2003, og kan godt lide at være tilbage - i en anden rolle. For nøglesvinger følte han sig ikke som. Han var mere pædagogtypen, og det skulle også vise sig at blive hans metier senere.

Det er for mig både nostalgisk og symbolsk at være på Fængslet igen. Nostalgisk, fordi jeg arbejdede her i tre år for 15 år siden, og symbolsk, fordi jeg i dag arbejder med mennesker, der er fanget i smerter/negative tanker, men løslades, når behandlingen sætter dem fri.

Bliv Smertefri-klinikken har til huse i celle nummer 259 på andensalen i fængslets østfløj. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce

Børnene er en smerte

I to år har han drevet smerteklinikken, mens han sideløbende har arbejdet som socialpædagog i Trancit Skanderborg, der løser opgaver for bl.a. kommunen med social inklusion.

Men nu er han flyttet tilbage til Horsens. Det er nostalgisk, synes han - og et symbol på, at han endelig har fundet roen og sin hylde i arbejdslivet.

- Jeg har glædet mig til at komme hjem. Horsens er en større by, og folk har forståelse for forskelligheder, siger den 47-årige behandler efter en del utålmodige og udfarende år, der bl.a. har budt på to forliste parforhold og fem børn.

Alle børn er tatoveret ind på hans venstre arm: Fabian, Alberte, Noah, Jonas, Nicolai. I en alder fra 6 til 22 år.

Det har været en kamp, fyldt med smerte at være mand og far, for som Brian Johansen siger:

- Børnene er den værste smerte, man kan have. Når man ikke har dem...

Man skal se på det positive i livet. Det er Brian Langvad Johansens motto - og det står skrevet på hans ben. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce

Gik pædagogvejen

At det blev en anden vinkel på smerten, Brian Langvad Johansen skulle komme til at beskæftige sig med - nemlig afhjælpning af smerte som akupunktør og hypnotisør - tænkte han næppe over, da han gik ud af 10. klasse, tog på handelsskole og i en periode på 10 år kørte rundt som sælger af kontorartikler, legepladser og vin.

Eller før det, hvor han ville have været professionel fodboldspiller. En drengedrøm, der dog kun holdt, til han blev 21:

- Jeg kunne ikke lide at bruge albuer for at komme frem, pointerer han.

Og så blev det sælgerlivet og senere fængselsbetjent. Men stadig med Brian Langvad Johansen som den søgende.

Inden i ham var der en pædagog.

- Jeg kan godt lide at hjælpe. Jeg har nok altid haft det pædagogiske i mig og taget mig af de svage. Det kunne mine kammerater godt se, så de foreslog mig pædagogvejen, siger han, der dog først lyttede til vennernes råd i 2012 og i 2015 - som 44-årig - stod som færdiguddannet socialpædagog.

47-årige Brian Langvad Johansen er født i Horsens, og hans forældre bor her. Nu er han efter 40 års fravær kommet tilbage. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce

Har altid nåle med sig

Siden kom der flere kurser, og her faldt Brian Langvad Johansen og nålene og hypnosen. Så nu er han også uddannet BMS-akupunktør og NGH-hypnotisør.

BMS står for Body Map System og er en mere moderne form for akupunktur med langt færre punkter og nåle.

- Det gør det lettere for dem, der har nåleskræk. Det gør ikke så ondt at blive stukket. Og effekten er faktisk større, forklarer Brian Langvad Johansen.

- Klienten mærker en forskel med det samme. Normalt skal der tre-fire behandlinger til, og jeg behandler alle skader i bevægeapparatet. Fra hælsporer til nakkesmerter. Det er især BMS-akupunktur, jeg bruger, og otte ud af 10 har det effekt på, siger Brian Langvad Johansen, der bliver hos klienten, når nålene sidder i.

- Jeg bryder mig ikke om at gå min vej, når nålene er sat i. Ofte betyder det også noget for behandlingen, at klienten har en samtale med behandleren, siger han.

Det er almindelige borgere, han satser på, men han tager også erhvervsaftaler og sportsfolk ind i sit regi og har af den grund bl.a. tegnet et sponsorat i AC Horsens for at udvide sit netværk.

Han er aldrig på farten uden at have nåle på sig, fordi det er så nemt at sætte dem i. Man behøver ikke en briks og et større lokale for at behandle.

- Man sætter nålene i arme eller ben, så det er meget let, siger han, der også har gang i et større projekt lige nu med den såkaldte Kingod-kur, hvor der hypnosebehandles for at opnå vægttab.

- Det har skabt utroligt gode resultater, og vi er fem behandlere i Danmark, der praktiserer det nu, fortæller han.

Klinikken har åbent efter aftale og findes ved at gå ind ad Fængslets hovedindgang, den grønne dør, og til højre for trappen gå ind ad døren til Anden Øst. Herfra følges skiltene til højre op på anden sal og celle 259.

For 15 år siden var Brian Langvad Johansen én af blåskjorterne - dvs. fængselsbetjent, også kaldet nøglesvinger. Men siden har han lyttet til sine bløde, pædagogiske sider og har fundet sin hylde som behandler. Foto: Jørgen Hasseriis
Børn er den største glæde - og den største smerte i ens liv, siger Brian Langvad Johansen. Han har fem børn med tre kvinder. Alle børnenes navne er tatoveret på hans arm i et bølgende dannebrogsbånd på en baggrund af mursten. Han har også to bonusbørn, og alle syv børn i hans liv har en svale hver på hans ben. Foto: Jørgen Hasseriis
Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Farvespil i Galleri Progres

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce