Annonce
Horsens Posten

Ansat ærgrede sig over slikbutiks deroute - nu åbner han sin egen i midtbyen

1. maj åbner slikbutikken Slikket i Hospitalsgade. Indehaveren lover samme sortiment som ved den tidligere butik Slikhust på Søndergade, der måtte dreje nøglen sidste år. Arkivfoto: Morten Stricker
Indehaver af den nye slikbutik Slikket i Hospitalsgade, Ilker Øzcelik, mener, der mangler en slikbutik i midtbyen. Han er tidligere ansat i Slikhuset på Søndergade, som lukkede, da den økonomisk ikke kunne klare gågaderenovering og corona-nedlukning.

Horsens: I de her dage bliver lokalerne i Hospitalsgade 3-5 renoveret. Hylder er ved at blive bygget færdig, og indretningen er ved at tage form til at kunne byde på massevis af bland selv-slik.

1. maj åbner butik Slikket, og bag står Ilker Øzcelik, 18 år, der har været ansat i Slikhuset på Søndergade 49, der lukkede i oktober sidste år. Butikken kunne ikke klare de udfordringer, gågaderenoveringen bød på, efterfulgt af corona-nedlukning.

I butikken arbejdede Ilker Øzcelik. Blandt andet var han forretningens Facebook-administrator og manden, der i oktober 2020 skulle meddele kunderne, at det nu var slut med slikbutikken på Søndergade.

Annonce

- Jeg var så ked af, at min arbejdsplads lukkede, og jeg synes, der mangler en slikbutik i gågaden - så nu åbner jeg simpelthen min egen, siger Ilker Øzcelik som begrundelse for den kommende forretning i Hospitalsgade.

Sikret fritidsjob

Ilker Øzcelik planlægger at drive butikken som enkeltmandsforretning et stykke tid. På sigt håber han dog at kunne ansætte noget personale, som vil kunne være til stede i forretningen, mens han fuldfører sin uddannelse.

- Jeg har lovet min mor at gøre min uddannelse færdig, og mens jeg gør det, har jeg sikret mig selv et fritidsjob i butikken, siger den unge indehaver.

Lige nu er renoveringen i fuld gang bag de tildækkede vinduer. Foto: Line Kyed

Ilker Øzcelik har læst på Learnmark Horsens og havde sammen med Slikhusets indehaver, Sevki Yücelbas, aftalt, at han skulle tage sit toårige elevforløb i slikbutikken.

- Jeg har fuldført mit grundforløb på Learnmark, men jeg mangler en elevplads, da Slikhuset jo lukkede. Jeg har de seneste måneder søgt efter en plads mange steder, men det har været og er desværre stadig svært at få en plads på grund af corona-nedlukningerne, siger Ilker Øzcelik.

Annonce

Planlægger udbringning

Ilker Øzcelik er dog ved godt mod, og ud over den fysiske butik planlægger han at tilbyde udbringning af slik i hele Danmark. Han er lige nu i gang med at få opbygget en passende hjemmeside og webshop til formålet.

- Jeg synes, min idé er god og håber på den måde at få godt gang i butikken med det samme, siger han, der har tænkt sig at have samme udvalg og leverandørsamarbejde som sin tidligere arbejdsplads. Derudover vil han sætte gammeldags isvafler på menuen året rundt og muligheden for at købe softice i sommerhalvåret.

- Jeg tror, der er et marked for min butik. Det var i hvert fald ret overvældende, så mange beskeder Slikhuset modtog, da vi lukkede. Folk var kede af, at vi måtte dreje nøglen. Nu håber jeg, de bliver glade for at se, at jeg åbner en ny af slagsen, siger Ilker Øzcelik.

Lokalerne i Hospitalsgade har senest huset tatovør-stedet Old slingers tattoo. Bag Slikket ApS står investor og Ilker Øzceliks bekendte Sami Kobeita, der er bosat i Vejle og er indehaver af firmaet Vejle AutoExport, der ligger i Viuf mellem Vejle og Kolding.


Jeg har lovet min mor at gøre min uddannelse færdig, og mens jeg gør det, har jeg sikret mig selv et fritidsjob i butikken.

ilker Øzcelik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce