Annonce
Horsens Posten

Antropolog har åbnet firma - vil række trængte børnefamilier en hånd

1. juli åbnede Suzi Miller sit eget firma, hvor hun tilbyder at række børnefamilier i kommunen en hjælpende hånd, hvis familien eller børnene er mødt med udfordringer, de ikke selv kan finde en holdbar løsning på. Foto. Line Kyed
Suzi Miller har valgt at åbne eget firma som kørende konsulent. Meningen er, at hun vil yde førstehjælp til trængte børnefamilier.
Annonce

Horsens: Ud fra Suzi Millers titel, pædagogisk antropologisk konsulent, kan det være en kende svært at tyde, hvad hun helt konkret er for en størrelse.

Men det er ikke så kompliceret det, den 37-årige horsensianske kvinde vil tilbyde sin omverden.

1. juli åbnede hun eget firma under titlen "Pædagogisk antropologisk konsulentfirma ved Suzi Miller", og modsat firmatitlen er formålet med firmaet kort og præcist, når indehaveren skal forklare, hvad hun laver.

-  Jeg er kørende konsulent, og de familier, der har brug for vejledning og hjælp, kan ringe efter mig. Herefter rykker jeg ud med det samme.

Suzi Miller vil række trængte børnefamilier en hjælpende hånd - førstehjælp på diskret vis, når et barn eller familie står med udfordringer, de ikke selv kan overskue.

- Hos mig er der ingen venteliste og behandlingstider. Sådan burde det altid være - også indenfor det offentlige. For problemer skal helst forsøgt løst med det samme, så de ikke vokser yderligere, siger Suzi Miller.

Annonce

Familie-dynamikken kan udfordre

Hun forklarer, at hun kan blive mødt med mange bekymringer, store og små fra børnefamilier. Dem alle ønsker hun at række en hånd ud til og i samarbejde med familierne løse de problemstillinger, der tynger og fylder.

Iværksættere

Iværksættere: Mens antallet af nyetablerede virksomheder er faldet på landsplan, er det modsatte tilfældet i Region Midtjylland. Her er der derimod tale om en stigning på iværksætterfronten på 12.6 procent.

Den kommende periode sætter avisen fokus på nogle af de nyetablerede iværksættere her i byen ved at hører deres historie og baggrund for at etablere sig.

Det gør vi med serien "Iværksættere".

- Der kan mangle vigtige dynamikker i familien. Det ser man nogle gange i sammenbragte familier, der lige skal på sporet af, hvordan man skaber ét samlet familieliv. Det kan også være bekymringer i forhold til, om et barn trives og udvikler sig, som det skal, forklarer hun og uddyber:

- Der kan også, ved jeg af erfaring, være børn, der af den ene eller anden grund har det svært socialt i en gruppe. Der kan være skabt en narrativ fortælling om barnet fra omgivelserne "Åh han er også sådan på tværs", "Hun skaber konflikter i skolen gang på gang" og så videre. Men ofte er der faktisk tale om, at man skal ændre på dynamikker, opfattelser - ja selve kommunikationen og finde løsninger, der virker for barnet - bliver det set, eller bliver det gang på gang misforstået af omverdenen, forklarer Suzi Miller, der selv er mor til tvillinger på 10 år.

Suzi Miller har 15 års praktisk erfaring som pædagog i og uden for kommunen og som pædagogisk underviser samt som institutionsleder. Hun arbejder i sit nye firma med at finde krise-ramte familiers indre ressourcer frem, så de kan leve i ro og balance og nærvær til hinanden og omgivelserne. Foto: Line Kyed
Annonce

Et undersøgende gen

Suzi Miller har 15 års praktisk erfaring som pædagog og som pædagogisk underviser samt institutionsleder.

Ud over sin pædagog-uddannelse har Suzi Miller en kandidatgrad i pædagogisk antropologi.

- Jeg har altid haft et undersøgende gen og nok altid været en pædagog og antropolog af sind og interesseret mig for børns trivsel. Desuden tror jeg et hundrede procent på mig selv, og så  bilder jeg mig ind, jeg kan mærke børn og forstå deres universer.

- Så jeg har længe været indbegrebet af den her butik, men den har bare ikke været åbnet fysisk førend nu, siger hun.

Annonce

Mener alle har ressourcer

Da Suzi Miller gik i folkeskolen, handlede hendes første danske fristil i 7. klasse om opdragelse.

- Jeg har selv passet børn som ganske ung, og jeg var op gennem min barndom været optaget af børn og de familiestrukturer, vi hver især boede under. Da jeg fik min fristil tilbage, havde min dansklærer skrevet "Du havde fået topkarakter for det her, hvis det ikke havde været fordi, du har skrevet det hele af fra en voksen-lærebog".

- Problemet var, at det hele var mine egne betragtninger og ord. Sidenhen har jeg taget revanche og specialiseret mig indenfor området mennesker, trivsel og relationer, siger hun og smiler.

En af de pointer, Suzi Miller altid trækker frem, når hun har at gøre med mennesker i krise, er, at vi alle kan trække på vores indre ressourcer.

- Alle har ressourcer at trække. Men i kriser og svære problematikker kan det være svært at se, hvorhenne de befinder sig. Dem finder jeg så frem og får dem gjort brugbare for forældrene - og børnene, siger Suzi Miller, der tror på, at familien er vores fundament.

- Det er herfra trivsel og styrke skal udspringe, når vi møder udfordringer i livet, siger hun.


Jeg har længe været indbegrebet af den her butik, men den har bare ikke været åbnet fysisk førend nu.

Suzi Miller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce