Annonce
Horsens

Arbejde med ringvej er i gang: Nu lukkes sidegader til Langmarksvej

Horsens Kommune er gået i gang med at lukke den første af de 13 sideveje til Langmarksvej, som skal spærres for gennemkørsel, når vejen skal opgraderes til ringvej. Foto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er gået i gang med arbejdet, der skal opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej. I første omgang lukkes sidevejene på vejens sydlige side.
Annonce

Horsens: Arbejdet med at lukke de sydlige sideveje til Langmarksvej er gået i gang som første led i at opgradere Langmarksvej til en nordlig ringvej.

Det bekræfter afdelingschef i Horsens Kommune affald og trafik, Allan Lyng Hansen.

- Vi er gået i gang med at lukke sidevejene. Det er permanente lukninger, vi arbejder på, og arbejdet er i fuld gang, siger han.

Det er dog ikke alle sidevejene, der bliver lukket med det samme. I første omgang gælder det tre veje. Kommunen er gået i gang på Haurowitzvej og umiddelbart efter følger to andre veje efter.

- Det er veje, der er klar til lukning. Der er lavet aftaler med beboerne, så der er ikke noget, der forhindrer, at vi lukker de veje nu. De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads, siger Allan Lyng Hansen, som forventer, at alle sideveje bliver lukket i løbet af foråret.

De øvrige sideveje følger efter, så snart der er lavet aftaler med de beboere, der skal afgive noget jord til vendepladser for enden af de lukkede veje. Det er noget, kommunens juridiske afdeling arbejder hårdt på at få på plads.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Horsens Kommune

Annonce

Stop for midtbytrafik

Tilbage i 2017 vedtog Horsens Byråd Trafikplan 2030, der har som mål at undgå, at vejene i Horsens sander til i trafik. Og netop opgraderingen af Langmarksvej er en vigtig brik i den plan. Vejen skal nemlig gøre turen fra f.eks. Stensballe til motorvejen nemmere og sætte en stopper for, at bilisterne vælger at køre igennem midtbyen, når de skal på tværs af byen.

I alt skal 13 sideveje lukkes for gennemkørsel ved Langmarksvej. Ifølge planen skal ringvejsprojektet med vejlukninger, tilslutningsanlæg og en opgradering af så den kan kunne rumme den forventede øgede trafikmængde, være helt klar i 2022.

Haurowitzvej er den første sidevej til Langmarksvej, der nu bliver lukket i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej til ringvej. I løbet af foråret følger en stribe andre veje efter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce