Annonce
Horsens Posten

Arbejdende væveværksted i Industrimuseet

Udstillingen viser processen i det arbejdende værksted. Pressebillede

Horsens: Industrimuseet i Horsens har inviteret billedkunstner Lene Juhler til at vise særudstillingen "Cutting – Weaving – Painting" i perioden indtil 31.oktober. Udstillingen består af 42 "vævede" malerier. De hænger i samme bygning som museets aktuelle udstilling "Tekstilfabrikken".

- Jeg har etableret et arbejdende værksted i udstillingsrummet, hvor jeg skaber et nyt værk i udstillingsperioden. Som professionel kunster er det spændende at udstille sine værker i Danmarks Industrimuseums historiske rammer. At det sker samtidig med, at museet udstiller den store Tekstilfabrik udstilling, de har overtaget fra Nationalmuseet er udfordrende. Når man læser om danske Klædefabrikkers historie gennem 125 år, hæfter jeg mig ved de forskellige fabrikationsprocesser, som dengang blev anvendt til det færdige klæde. Især i den periode hvor gamle uldvarer blev indsamlet, renset og strimlet op som fyld i nyt uld, der siden blev til nye klædevarer. Til denne Cutting and Weaving teknik har jeg tilføjet Painting. Som billedkunstner bruger jeg ikke maskiner, men genbruger de gamle materialer og skaber med håndens kraft nye billeder, fortæller Lene Juhler i en pressemeddelelse.

Lene Juhler er som kunstner i fuld gang med en ti år lang planlagt udforskning af form og farve. For tiden væver hun sine malerier af smalle strimler af lærred, der enten kan være malede forgrunde eller genbrug af tidligere malede værker, som strimles op og skæres til i det ønskede format.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Horsens Posten

Borgmester bliver bademester for en dag: Peter Sørensen springer i bølgerne til officiel indvielse

Annonce