Annonce
Horsens Posten

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

Sådan her så det ud til samme boligmesse sidste år - før coronavirus var noget, man talte om. I år bliver det med mere afstand, hvis messen bliver afholdt. Det satser arrangøren på. Arkivfoto: Søren Gylling
En tur på boligmesse er ikke anderledes end et besøg i Ikea, lyder et af argumenterne fra arrangøren af Boligdage.dk's messe i Forum Horsens. Man følger lovgivningen og lytter til myndighederne i håbet om ikke at skulle aflyse.

Horsens: 7. og 8. november er der bolig- og livsstilsmesse i Horsens, når Boligdage.dk indtager Forum Horsens.

Sidste år var der 4451 gæster til samme messe alene om lørdagen, og når man snakker om arrangementer med så mange mennesker, falder tankerne hurtigt hen på corona-epidemien, og om det så kan lade sig gøre at afholde det.

Det forventer arrangørerne fra Compass Fairs at gøre med boligmessen i Horsens. Messen arbejder ud fra samme restriktioner som eksempelvis storcentre, og man er løbende i kontakt med myndighederne, fortæller administrerende direktør Henning Sørensen:

- Vi har lovgivningen med os, men vi har også kigget på, hvordan publikum vil reagere. Der er masser af mennesker i butikscentrene, varehusene og steder som Ikea, og der er afholdt messer i København med fint besøg, så vi prøver også i Horsens, siger han og tilføjer om opbygningen af messen:

- Politiet er involveret, der er gratis mundbind, og alle får sprittet hænderne ved ankomst, ligesom messen er bygget op med rig mulighed for at holde afstand og spritte af. Vi føler, det er fuldt forsvarligt, siger direktøren.

- Ligesom at handle ind

Henning Sørensen har intet bud på, hvor mange der vil troppe op til messen i år, så han ved ikke, om besøgstallet vil være lige så højt. Han er glad, hvis de bare får lov til at lukke nogen ind i denne dystre tid for hans branche, så der ikke skal aflyses endnu en gang.

Inden for den seneste halvanden måned skulle der være afholdt messer i Holstebro, Rødekro, Varde og Roskilde, men de er alle aflyst eller udskudt til næste år.


Vi har 5000 kvadratmeter med 70 stande og måske 140 udstillere i dem. Langt hovedparten er lokale, og hovedparten af vores gæster bor ikke mere 15-20 kilometer væk. Tænk på, hvor mange der samles i Kolding Storcenter – jeg tror, tallet er højere end på vores messe.

Henning Sørensen, administrerende direktør i Compass Fairs


Med torsdagens meldinger fra regeringen og blandt andet statsmister Mette Frederiksen (S) tyder det på, at der kommer flere restriktioner. Henning Sørensen forventer ikke, der kommer nye restriktioner, som gælder for de reguleringer, messen sammen med storcentre hører under:

- Der er en grund til, at myndighederne sammenligner os med en stor butik. Det er ligesom at være inde at handle, hvor man går stille og rolig rundt og kigger på tingene. Det er ikke, at man står og råber, synger, danser eller er under indflydelse af alkohol, hvilket jo er den type arrangementer, der er lukket ned for, fordi det var der, man blev smittet, siger han.

Annonce

Ikke problem med kundekontakt

Gæster til messen kommer til at have god plads, fortæller Henning Sørensen, der ikke kender det præcise tal, men oplyser, at der må være cirka 800 besøgende ad gangen, hvilket man vil monitorere.

Der vil være omkring 70 stande, og her har Henning Sørensen kendskab til, at en stand har meldt fra, fordi udstilleren er i en udsat gruppe i forhold til corona-smitte.

Han forventer ikke, at det vil være en udfordring, at udstillerne vil komme i kontakt med mange mennesker, som går rundt til de forskellige stande. Og myndighederne har heller ikke påpeget noget på dette punkt.

- Om du arbejder i Føtex eller Ikea, så vil du også være i kontakt med mange kunder. Det er blevet hverdag for os, og vi bevæger os jo stadig rundt i samfundet og møder hinanden. Ligesom Føtex og Ikea har vi også en forretning, som vi er forpligtet til at holde kørende, hvis vi kan gøre det på forsvarlig vis, og det kan vi, siger han.

Annonce

Klar til at genoverveje

Når alting er sagt, så udvikler denne corona-epidemi sig hele tiden, og det er Compass Fairs også forberedt på.

- Det her er situationen i dag (torsdag, red.), og den arbejder vi ud fra, for vi ved ikke, hvordan det ser ud om 14 dage. Skulle der ske noget eksplosivt i Horsens, eller kommer myndighederne med nye restriktioner, vil vi selvfølgelig genoverveje, siger den administrerende direktør.

Det bliver med færre muligheder for at afprøve ting på årets boligmesse, fordi berøring af kontaktflader skal begrænses. Billedet her er fra messens 2019-udgave i Forum Horsens. Arkivfoto: Søren Gylling

Og hvis boligmessen får lov til at løbe af stablen, kan gæsterne ifølge Henning Sørensen se frem til at blive vældigt inspireret til, hvad de udbetalte feriepenge kunne gå til.

- Der vil være møbler og en masse til boligen såsom isolering og vinduer – krydret med en masse spidsfindigheder af nye produkter, fortæller han.

Boligdage.dk's bolig- og livsstilsmesse vil have åbent lørdag fra klokken 10 til 17 og søndag fra 10 til 16, og man skal have billet til messen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce