Annonce
Horsens

Børnefamilier må undvære legepladsen i Bygholm Park: Det er lidt øv, men det giver mening

Legepladsen var lukket lørdag formiddag, så familien Spee fra Bankager-kvarteret brugte i stedet tiden til at fodre ænderne i søen. Foto: Peter Leth-Larsen
Avisen besøgte Bygholm Park og skaterbanen på Rådhustorvet umiddelbart efter, at Horsens Kommune havde lukket for adgangen til legepladsen og skaterbanen. Der var blandt gæsterne i parken bred accept af kommunens beslutning.
Annonce

Horsens: Solen skinner fra en blå himmel over Bygholm Park denne lørdag formiddag. På stierne og ved søen er der livlig aktivitet, men den ellers altid populære legeplads er mennesketom.

Den er netop blevet lukket af Horsens Kommune for at mindske risikoen for corona-smitte. Rød-hvide bånd rundt om legepladsen fortæller, at der er adgang forbudt, og børnefamilierne må finde andre måder at aktivere sig selv på.

- Vi vidste det ikke, da vi tog hjemmefra, så det er lidt øv, men det giver jo mening, når man tænker over det. Der er tit mange børn ad gangen på legepladsen, og det skal der jo ikke være lige nu, konstaterer Tine Davidsen, der er i parken sammen med manden, Troels Davidsen, og børnene Laura, fem år, Clara, ni, og Anna, fire.

Familien har taget turen fra Lund på cykel, og planen var, at børnene skulle lege på legepladsen med deres far, mens moderen løb en tur i parken.

- Det kan vi så ikke, så vi hygger os bare her på bænken med vores madpakker. Ungerne laver kryds og bolle i stenene på stien, og så fodrer vi ænderne. På hjemturen finder vi en is i Rema. Det har børnene fortjent, siger Troels Davidsen.

Hjemme hos familien Davidsen i Lund er den nye corona-hverdag skemalagt for børnene, fortæller moderen. I skemaet står der blandt andet, at de skal være en time ude om dagen.

Vi havde læst det, men det er et godt afbræk i hverdagen at komme herind, så vi nøjes med at fodre ænderne i stedet. Det er også fint.

Sara Spee

Annonce

Godt afbræk i hverdagen

Familien Spee fra Bankager-kvarteret, mor, far og Emil, otte år, og Ellen, fire år, som avisent møder på en sti i parken, vidste godt på forhånd, at legepladsen var blevet lukket.

- Vi havde læst det, men det er et godt afbræk i hverdagen at komme herind, så vi nøjes med at fodre ænderne i stedet. Det er også fint, siger moderen i familien, Sara Spee.

- Vi har heldigvis en have med legestativ og trampolin, men børnene får i hverdagene ikke brændt så meget krudt af, som de plejer, lyder det fra husbonden, Ole Spee.

Den nye hverdag med restriktioner på, hvordan vi alle skal færdes i det offentlige rum, kan nogle gange godt være svære at holde styr på, påpeger Sara Spee.

- Vi følger selvfølgelig de anvisninger, vi får, men vi har faktisk haft en diskussion om, hvorvidt vi gør noget, vi ikke må, når vi tager ud i parken som i dag. Der er jo faktisk mange mennesker i parken, siger hun.

Annonce

Skaterbane også lukket

På Rådhustorvet er også skaterbanen hegnet ind med rød-hvide bånd. 13-årige Oliver og Christian kommer på skaterbanen næsten hver dag, og de er også på skaterbanen denne lørdag formiddag.

- Der er ingen skilte, så vi troede ikke, at det betød, at vi ikke måtte bruge banen, konstaterer de og bevæger sig ud på den rigtige side af båndene, da Folkebladets udsendte fortæller dem, at de ikke længere må skate på banen.

De forstår godt, at myndighederne laver regler for at mindske corona-smitten, men kalder det lidt overdrevet at lukke for adgangen til skaterbanen.

- Det er måske godt for at stoppe spredningen af corona, men det er faktisk sjældent, at der er mere end 10 her ad gangen. Det er ærgerligt, for der er ikke ret mange steder, vi kan skate i byen. Hvis vi ikke må være her og i Tordenskjoldsgade, må vi jo skate rundt i byen. Vi stopper i hvert fald ikke med at skate, konstaterer de.

Familien Davidsen fra Lund nød solen på en bænk i parken. Den oprindelige plan var, at børnene skulle lege på legepladsen, mens mor løb en tur i parken. Den plan måtte familien opgive, da de fandt ud af, at legepladsen var lukket. Foto: Peter Leth-Larsen
Oliver og Christian på den rigtige side af det rød-hvide bånd. De to 13-årige drenge er kede af, at de ikke længere kan benytte skaterbanen. Foto: Peter Leth-Larsen
Det gode vejr trak lørdag formiddag mange horsensianere ud af isolationen i hjemmene og ind i Bygholm Park. Foto: Peter Leth-Larsen
Rød-hvide bånd markerer, at der nu ikke længere er adgang til legepladsen i Bygholm Park. Foto: Peter Leth-Larsen
Rød-hvide bånd markerer, at der nu ikke længere er adgang til legepladsen i Bygholm Park. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Annonce