Annonce
Bag Disken

Bag Disken: Benjamin drømte om at blive kriminalreporter i cottoncoat

Benjamin Blender har lige sin ungdom haft en drøm om at være kok. Den har fået fuld næring efter, at han åbnede caféen Vinöl, der deler lokale med en pladebutik og en forretning med hifi-udstyr. Her laver han nemlig både frokostretter og aftenmenu. Foto: Marianne Husted
Benjamin Blender har prøvet mange ting - for godt et år siden åbnede han caféen Vinöl på Torvet, hvor han udlever drengedrømmen om at være kok.

Horsens: Egentlig har jeg aldrig rigtigt lært noget, siger Benjamin Blender, 40, der laver mad i sin café Vinöl på Torvet, spiller bas i amatørrockband, fisker, spiller golf og er optaget af livets store og små spørgsmål. Han, der netop er fyldt 40 år, har også i mange år solgt tøj og været medindehaver af det brune værtshus, Den Gyldne Hest.

Han er i denne uge sprunget bag disken i caféen, også bogstaveligt talt, da der igen er åbne døre ind til restaurationslivet. Vi stiller ham ugens ti skæve spørgsmål.

Hvorfor blev du indehaver af Vinöl?

Annonce

Jeg har altid drømt om at lave mad til andre end mig selv. Da jeg gik i folkeskolen, var jeg i praktik som kok. Det blev dog ikke til en kokkeuddannelse. Dengang kunne jeg ikke lige se mig selv i et job med aftenarbejde. Men nu laver jeg noget mad, som i hvert fald kan spises.

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

Det er de små ting. Hver mandag øver vi i vores lille amatørrockband, Late Bottled Vintage, og når vores mentor roser, bliver jeg glad. Jeg spiller bas. Det er typisk Thin Lizzy, Judas Priest og i den boldgade, vi spiller.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

I min spæde ungdom drømte jeg også om at blive journalist. Det skulle have været sportjournalist eller kriminalreporter - lidt som Michael Falch i cottoncoat i "Mord i Mørket". Men jeg tænkte, at jeg nok hverken ville blive en af de smarte tv-kokke eller dybdegående reporter, men måske ende på en lokalavis eller i en kantine i et 8-16-job.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

Min evne til at producere drengebørn. Jeg har en dreng, og ham er jeg sateme stolt af. Philip er tre år.

Hvordan slapper du af?

Når arbejdsdagen er slut, nyder jeg at sætte mig ind på et brunt værtshus, Den gyldne Hest, drikke en kold øl og reflektere over dagen. Bare i ti minutter, hvor jeg ikke skal forholde mig til noget som helst. Og så er jeg blevet så gammel, at jeg elsker at se engelske krimier på Charlie.


Når arbejdsdagen er slut, nyder jeg at sætte mig ind på et brunt værtshus.

Benjamin Blender


Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

Afdøde Phil Lynott fra Thin Lizzy.  Hans musik har fulgt mig igennem et årti. Vi plejer at tage af sted til Dublin og besøge graven  på hans dødsdag i januar. Vi er også begyndt at tage derover på hans fødselsdag i august. Vi har også besøgt hans mor, da hun endnu levede. Hvis det er nulevende, vil jeg gerne spise en god middag med Jørgen Leth og Kurt Thybo, tale om livet, genvordigheder, cykelsport og sport generelt.

Benjamin Blender tager under normale forhold to gange til Dublin for at mindes Phil Lynott fra Thin Lizzy. Ellers står han både i køkkenet og bag baren hos Vinöl, som er en del af The Square på Torvet. Foto: Marianne Husted

Hvem henter du inspiration hos?

Livet i sig selv inspirerer mig. Selv om jeg kan være forstokket og konservativ, er jeg  god nok til at fange nye trends. Musikken og familien inspirerer mig. I det hele taget det at stå op hver dag og gøre ting lidt bedre end dagen før.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

De skulle rejses op. Jeg ville ud at opleve verden, når den igen bliver åben og fornuftig. Jeg ville tage det første fly til Dublin, men jeg drømmer også om et flodkrydstogt fra Kiel og til Sortehavet. Og så trænger jeg til en ny stegepande.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

Alle dage er gode, når jeg bliver mødt af lille Philip, der smiler, og som jeg følger i børnehaven, inden jeg møder ind på cafeen til hyggelige gæster. Den helt ultimative dag kunne være en tur til Skotland, hvor jeg skulle fiske laks, gå på småvildtsjagt i højlandet, runde eftermiddagen af med en omgang golf, inden jeg tog på pub for lytte til musik og nyde en god whisky.

En ting, de fleste nok ikke vidste om dig?

Jeg er som en åben bog, så der er nok ikke meget. Jeg har altid været politisk interesseret og stillede som ung to gange op som løsgænger til Folketinget. Jeg var KU'er, men ikke den store fan af partiets  EU-politik. Siden har jeg været med til at starte lokalafdelingen af Ny Borgerlige, men er ikke længere aktiv. Politik, filosofi og livet interesser mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce