Annonce
bag disken

Bag disken: Helle drømte om en børnetøjsbutik -nu sælger hun også tøj til voksne

Helle Carstensen i den nyrenoverede børnetøjsbutik, Huset no10. Foto: Marianne Husted
På Helle Carstensens ønskeseddel står en længere rejse med mand og børn. Familiens hjemmebane er Horsens - ikke mindst derfor kunne en tur i autocamper være en god oplevelse, mener hun.
Annonce

Horsens: Helle Carstensen forfulgte sin drøm, da hun i 2014 åbnede børnetøjsbutikken, Huset no 10 i Jessensgade. Da de unge kunder begyndte at vokse  ud af børnetøjet, fandt hun på at åbne voksenstøjsbutikken, Huset no 10. Siden har hun etableret en børne- og voksentøjsbutik  på gågaden i Vejle.

Hun arbejdede i mange år i interiørafdelingen hos møbelforretningen Leo Jacobsen, Vejlevej, der nu er Idémøbler.  nu idémøbler i deres interiørbutik. Siden kom hun til den nu lukkede specialforretning BookOs i Hestedamsgade, der også solgte tøj og sko.

1. Hvorfor blev du indehaver af tøjbutikker?

- Jeg havde i mange år drømt om at åbne en butik med børnetøj og tænkte, at det var der ikke meget af i byen. I2014 var lokalet der, så jeg kunne få mit eget.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det er, at vi blevet kåret til årets butik to gange i streg. Det er også, når kundernes roser os for de varer, vi har på hylderne. Vores varer er lidt anderledes.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

- Det ville nok kræve en ny uddannelse. Hvis jeg ikke skulle drive butik, kunne jeg godt tænke mig at blive indkøber i en virksomhed.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- Jeg har en ydmyg tilgang til mit arbejde, men når jeg sætter mig noget i hovedet, så knokler jeg for at få det til at lykkes.

5. Hvordan slapper du af?

- Det gør jeg ved at gå en tur med min mand rundt om Bygholm Sø. Og så nyder jeg en rigtig god film med en handling, der fænger mig så meget, at jeg glemmer alt om telefon og computer.

- I vores sommerferie tager vi hvert år til den samme lille campingplads ved Lidoen i Italien - og slapper af med at lave absolut ingenting.

6. Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

- Mine veninder. Vi er nogle tætte veninder, som ses alt for sjældent. Og så skulle vi snakke om alt, mens vi spiste sushi.

7. Hvem inspirerer dig?

- Jeg bliver inspireret af de influencere, jeg følger på Instagram.  De giver mig ideer til tøj, boligindretning, viser gode billeder og fortæller gode historier. Jeg kan rigtigt godt li' Instagram.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Så skulle min mand og vores to børn på 16 og 13 år rejse verden rundt så langt, pengene rakte. Vi skulle investere i en autocamper - og i hvert fald køre rundt i  USA. Både min mand og jeg er født, opvokset og bor i Horsens - det er her, vi altid har været. Derfor er det et stort ønske, at vi som familie kunne tage på en længere rejse.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Det er, når jeg vågner frisk om morgenen, får sendt børnene godt af sted og møder op i butikken til en dag med vores gode kunder. En gåtur inden aftensmaden og noget med kartoffelmos til middag - f.eks. "brændende kærlighed". Jeg elsker god dansk mad. Og så slutter vi dagen med en god film i fjernsynet.

10. En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig?

- Mine nærmeste ved alt om mig, men kunderne ved nok ikke, at jeg har en fortid som konkurrencesvømmer. Nu er det min datter, der er konkurrencesvømmer - og hun meget ked af, at det er sat i stå af coronaen.


Når jeg sætter mig noget i hovedet, så knokler jeg for at få det til at lykkes.

Helle Carstensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce