Annonce
Horsens Posten

Benjamin fik livslysten tilbage hos Meldgaard Miljø: Det er bare det fedeste job at hjælpe folk af med skraldet

En god hverdag har taget de triste og tunge tanker, Benjamin Jonsgaard Hansen i mange år kæmpede med. Nu tager han i stedet skraldet for alle andre i sit job som renovationsmedarbejder hos  Meldgaard Miljø. Foto: Marianne Husted
Benjamin Jonsgaard Hansen har kæmpet med angst og depression siden et trafikuheld. På hf-studiet turde han ikke at række hånden op. Nu stortrives han hos Meldgaard Miljø. Han har selv sparet op til almindeligt kørekort og siden fået hjælp til erhvervskørekortet, så han i dag kan sætte sig i førersædet i renovationsbilen.

Horsens: En meget bedre ambassadør for affalds-branchen end Benjamin Jonsgaard Hansen bliver svær at finde. Han er 24 år, renovationsmedarbejder og nærmest ikke til at stoppe, når han entusiastisk fortæller om sit job hos Meldgaard Miljø, som sørger for at tage skraldet i Horsens og mange andre byer.

Hos Meldgaard har han fået chancen efter nogle svære ungdomsår, fyldt med angst og depression. Han tør faktisk ikke tænke på, hvad det var for et liv, han havde haft udsigt til, hvis ikke han var landet hos renovationsselskabet.

Det var da også en usikker og indesluttet ung mand, som driftsleder Anders Fassing stiftede bekendtskab med for små tre år siden, da han som repræsentant for Meldgaard besøgte projektet "Next work" under ungdomscentret. Da Anders Fassing fortalte om det familieejede Meldgaard med hovedsæde i Sønderjylland, tænkte Benjamin, at her så ud til at være nogle værdier, som passede til ham.

Annonce

Sammen med Anders Fassing regnede han ud, at der ikke skulle så mange timer til hos affaldsselskabet, før han tjente mere, end hvad han kunne få i ungdomsydelsen på 2600 kroner, som han fik som hjemmeboende.

Turde ikke række hånden op, da han gik på hf

Benjamin har lidt af angst, siden han var ganske ung. Han var eleven, som ikke en eneste gang i løbet af sine to år på hf rakte hånden op. Han var også bange for at skulle fremlægge foran sine skolekammerater og havde det i det hele taget svært med, at andre kiggede på ham. Han fik dog sin hf-eksamen. Ikke alle karakterer var prangende.

Sektionschef Kirsten Lolk Haarup, Bilka, overrækker den gyldne stafet til driftsleder Anders Fassing fra Meldgaard Miljø, som er en virksomhed, der tager stort socialt ansvar. Foto: Marianne Husted

- Men jeg fik da et 12-tal i engelsk, da jeg var oppe i Shakespeare, smiler han, der i dag er stortalende, og som netop har skiftet til nyt arbejdstøj i neongult, da han mødes med avisen på Endelavevej.

Det er nemlig vigtigt for ham fortælle og vise andre unge, at selv om man bokser med angst og store problemer, så er der faktisk gode muligheder for at få sig et godt liv, hvor man bliver værdsat.

Annonce

Det fatale uheld

Han har selv et bud på, hvorfor han blev ramt af angst og depression. Da han var blot ti år gammel, var familien involveret i et trafikuheld. En modkørende bil kørte over for rødt lys på  Schüttesvej og direkte ind i familiens bil, hvor hans far sad bag rattet.

Driftsleder hos Meldgaard Miljø, Anders Fassing, har en stor interesse for at udvikle unge mennesker, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det glæder ham, at Benjamin Jonsgaard Hansen har ændret sig at være en mand af få ord til en glad og udadvendt medarbejder. Foto: Marianne Husted

Det var en voldsom oplevelse, selv om alle på nær hans far slap nogenlunde uskadt fra det. Faren fik piskesmæld og andre mén. Siden har han udviklet skizofreni.

- Min far var ellers sådan en, der spillede fodbold med os. Men efter ulykken blev han en helt anden. Det var meget svært at se sin far forandre sig så meget, siger han, der altid har set op til sin far.

Benjamins vej til at komme væk fra disse traumatiske oplevelser blev at sætte sig foran computeren for at spille Counter-Strike. Angsten blev også indimellem dulmet med alkohol.

Annonce

Sparede sammen til kørekort

Efter hf gik han ledig i nogen tid. Han var kortvarigt på et tømrer-forløb. Det meste af tiden isolerede han sig dog,  indtil han kom på "Nextwork", der er et samarbejde mellem Rockwool, kommune og virksomheder om at få unge ledige i gang med uddannelse eller job. I august 2019 fik praktikplads hos Meldgaard.

- Det var et sted, hvor jeg med det samme følte mig godt tilpas og hurtigt kom med i fællesskabet, fortæller han begejstret.

Han havde hverken almindeligt eller stort kørekort, da han kom i praktik. Men Anders Fassing sørgede for at tildele ham så mange timer som afløser - til en timeløn på 169 kroner - at han i løbet af tre måneder havde sparet sammen til et almindeligt kørekort. For Benjamin var det befriende selv at kunne betale for det. Med sin tidligere angst ville han have følt det som et pres, hvis firmaet havde gjort det.

Da det først var i hus, hjalp Meldgaard ham med at få erhvervskørekortet, så Benjamin i dag kan indtage førersædet i de store renovationsbiler.

Siden har han arbejdet på lige fod med de andre renovationsmedarbejdere. Han begynder tidligt om morgenen og har ofte tidligt fri, så der er tid til kæresten og fritidsinteresser. Og så tjener han en god løn, så han også har anskaffet sig en bil.

- Jeg har lagt mit liv fuldstændigt om. Det er helt klart bedre at blive anerkendt for sit arbejde end at gå derhjemme og være trist, siger han, der er glad for, at han kunne bryde de uheldige mønstre.

Han regner med, at han skal være hos Meldgaard de næste fem-ti år. Mindst. Og skulle han få lyst til et andet job, så skulle det være noget med at hjælpe unge i gang.

Annonce

Også en fordel for firmaet

Det er ikke kun Benjamin, der har profiteret af at blive taget imod med åbne arme.

Det er også en fordel for Meldgaard, pointerer Anders Fassing, som personligt finder det spændende at udvikle og bygge medarbejdere op. Driftslederen for affaldskørslen i Horsens, Hedensted og Vejle har nemlig erfaret, at det giver dedikerede ansatte.

- De vil gå gennem ild og vand for os, når de føler, de har fået en reel chance her, siger han, der har givet mange på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at få sig et job.

Derfor blev det Anders Fassing og selskabet Meldgaard, der i denne omgang fik CSR-stafetten. Den blev overrakt fra sektionschef Kirsten Lolk Haarup, Bilka, der senest kunne modtage det gyldne rør som bevis for, at der også her ydes en stor social indsats.

Jeg har lagt mit liv fuldstændigt om. Det er helt klart bedre at blive anerkendt for sit arbejde end at gå derhjemme og være trist.

Benjamin Jonsgaard Hansen

CSR-stafetten

 • CSR-stafetten inspirerer virksomheder til at tage socialt ansvar og få flere ind på arbejdsmarkedet.
 • Borgmester Peter Sørensen skød stafetten i gang ved nytårskuren i 2019. Siden er den blevet sendt af sted fra virksomhed til virksomhed.
 • For den enkelte virksomhed giver det anerkendelse, når den modtager stafetten for at tage socialt ansvar.
 • Med stafetten bliver social ansvarlighed samtaleemne virksomhederne imellem.
 • Indtil nu har 14 virksomheder haft stafetten.
 • Bilka i Horsens har netop videregivet stafetten til renovationsselskabet Meldgaard Miljø.
 • Initiativet er sat i værk af Jobtaskforcen i Horsens.
 • Send gerne nye ideer til modtagere af CSR-stafetten til mdj@horsens.dk

Nextwork hjælper unge i gang

 • Rockwool Fonden har i samarbejde med Horsens Kommune udviklet en indsats over for unge i alderen 18-29 år, der ikke er i gang med uddannelse eller beskæftigelse, og som i en længere periode har været på offentlig forsørgelse.
 • Repræsentanter fra virksomheder tilbyder de unge praktikpladser via netværket Nextwork.
 •  Gennem praktiske arbejdserfaringer får de unge mulighed for at udvikle personlige og sociale færdigheder, og finde vej til uddannelse og job.
https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce