Annonce
Horsens Posten

Bidt af at fotografere: De filmer brudepar, fødselarer og laver reklameindslag

De sidder ikke stille mange øjeblikke. Dilaanie og George har gang i både arbejde og studie, og så har de etableret et firma, hvor de i fritiden tager ud og fotograferer og filmer fra begivenheder som bryllupper, fødselsdage og receptioner. Foto: Marianne Husted
George og Dilaanie har mødt hinanden på Horsens Sygehus og fundet ud af, at de har en fælles interesse. Nu har de i deres fritid oprettet et firma, som tilbyder at tage ud at fotografere fra livets begivenheder.
Annonce

Horsens: Siden George var 16 år, har han fotograferet. Dilaanie fik interessen lidt senere. Nu er de gået sammen om at gøre deres hobby til en fritids-virksomhed: G.D.U Production, som står for George Dilaanie Unit.

- Vi har inspireret hinanden til at komme i gang, siger Dilaanie, 24 år, der studerer til socialrådgiver.

De fotograferer og optager blandt andet fra bryllupper, receptioner og fødselsdage. De har lige redigeret 12 timers optagelser fra en 18 års fødselsdag ned til seks minutter. De laver desuden optagelser til markedsføring og reklamer.

Annonce

Glade for at eksperimentere

De eksperimenterer også gerne. For eksempel har de fået Georges mor, som er assyrer og fra Irak, til at agere model i den farverige beklædning, som hører Dilaanies tamilske kultur til.

Det er på Horsens Sygehus, de har lært hinanden at kende. George Welver, 33 år, er serviceassistent, og Dilaanie M. - som hun kalder sig, er 24 år og gør rent ved siden af sine studier. Her kom de to til at tale om deres fælles interesse for at fotografere og videofilme. I første omgang lagde de deres billeder ud på en privat instagram-side. Lige inden corona-krisen valgte de at gå ud med offentligt tilgængelige sider på de sociale medier. Siden har der været stor interesse for deres billeder, og stadig flere henvender sig med bestillinger, fortæller de.

Annonce

Gør det ikke for penge

- Vi gør det ikke for pengenes skyld, men fordi vi elsker det, betoner de begge to.


Vi gør det ikke for pengenes skyld, men fordi vi elsker det.

Dilaanie og George


Honorarerne bliver vekslet til nyt udstyr i form af kameraer og optageudstyr, og med tiden håber George, at de kan indrette et studie og redigeringsrum hjemme hos ham i Solbjerg, hvor han og hans bror har bygget hus til sig selv og deres forældre.

Børn er et af de yndede motiver. Foto: CDU Production

George Welver og Dilaanie har ikke nogen planer om, at de skal kunne leve af at fotografere og filme. Det er noget, de bruger weekenderne på.

Annonce

Glad for sit job

George Welver er glad for sit job som serviceassistent - tidligere hed det portør - på dagkirurgisk afsnit på Horsens Sygehus. Og kolleger og patienter er også glad for ham. Han er blandt dem, der er blevet valgt som kvartalets medarbejder og har modtaget "kvartalsbuketten", som er et stort skulderklap fra kolleger, ledelse og patienter.

- Der skulle jeg gerne være, indtil jeg bliver pensioneret, smiler han, der var knap 15 år, da han kom som flygtning til Danmark. En rejse, som begyndte med, at familien som kristne assyrere blev forfulgt i Irak og flygtede til Jordan, hvor der heller ikke var plads til dem.

Dilaanie er født, opvokset og bor med sin mor og en søster i Horsens. Hun bliver færdig som socialrådgiver til januar, og derefter skal hun finde ud af, hvad fremtiden skal byde på.

Annonce

Vil gøre noget særligt

- Jeg har ikke nogen formel uddannelse som fotograf, men jeg vil vurdere, at jeg efterhånden har haft 2000 timers undervisning på online-kurser, siger George Welver.

George og Dilaanie arbejder begge på Horsens Sygehus, og det var der, de kom til at tale om deres fælles interesse for at fotografere. Lige inden corona-krisen oprettede de G.D.U. Produktioner, og siden har der været bud efter dem til bl.a. bryllupper og fødselsdage. Foto: Marianne Husted

De bestræber sig på i deres fotografering at gøre det anderledes og unikt. De kan da også se, at stadig flere - deriblandt fotografer - følger dem på de sociale medier.

De to venner er glade for, at der er tale om et makkerskab mellem mand og kvinde.

- Når vi skal fotografere kvinder, er mange mere komfortable med, at der står en kvinde bag kameraet, lyder det fra George.

Portrætter er også noget af det, som bliver tilbudt. Foto: CDU Production

Og så har de det bare sjovt sammen med et utal af drillerier, når George med jævne mellem rum meddeler, at Dilaanie er fyret, mens hun fortæller ham, at han skal holde op med at lege chef. For det her er et ligeværdigt partnerskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce