Annonce
Horsens Posten

Biografdirektøren har drevet butik i Spanien, været sergent og politimand - og hjælper gerne unge i gang

Biografdirektør Erling Kræmmer er hoppet bag disken i denne uge. Han har en særlig forkærlighed for ikke alene film - men også for at hjælpe unge godt i gang med livet. Foto: Marianne Husted
Erling Kræmmer giver gerne unge inspiration til at komme godt i gang. Selv har han prøvet alt fra at være flaskedreng til at stå for McDonald's-restauranter. Men det bedste er sammen med Charlotte Kræmmer og deres ansatte at møde glade folk i biografen.

Horsens: Biografdirektør Erling Kræmmer har prøvet flere job end de fleste, og han har kun skrevet én eneste ansøgning. Det var til politiet, hvor den mekaniker-uddannede unge mand var heldig at komme igennem nåleøjet til politiskolen.

Det fortæller han gerne den gruppe unge, som han brænder for at gøre en forskel for. Nemlig unge, som har brug for et ekstra puf for at finde ud af, hvad de skal i deres fremtid.

Det blev kun til fem år hos politiet. Derefter tog han orlov og vendte aldrig tilbage igen. Hos politiet lærte han meget om mennesker og samfund, men der var flest "utilfredse" kunder. Og både han og hans meddirektør og kone, Charlotte Kræmmer, trives bedst ved at være omgivet af glade kunder, som de får ved at have et engageret personale til at betjene kunderne.

Annonce

De har nu drevet Megascope, som de også er ejere af, siden 2011. Erling Kræmmer kan ikke forestille sig noget bedre end at have med film at gøre, og der er særligt en film, som kan røre ham: Det er den franske spillefilm "De urørlige".

Hvorfor blev du biografmand?

Jeg lærte den lokale biografmand at kende, da jeg først i 90'erne åbnede to McDonald's restauranter i Roskilde. Vi fik et godt samarbejde og senere venskab, og jeg tog flere gange med til filmfestival i Cannes og fandt ud af, at denne branche kunne jeg godt lide. Biografer bliver sjældent sat til salg, men går i arv. Men min kone og jeg var heldige at møde Orla Kjeld Bothe (red: ejeren af bygningen) ved en sammenkomst i Spanien. Og vi endte med at blive godkendt som partnere og direktørpar i Megascope, som vi senere har købt.

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

Der har været mange, men det må være, at jeg aldrig har skullet skrive en ansøgning eller været til  jobsamtale - på nær en ansøgning til politiet, da jeg var ung. Jeg har altid  fået adgang til forskellige brancher gennem kontakter og netværk.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

Jeg kan simpelthen ikke komme i tanker om noget, der kunne være bedre end det, jeg laver i dag. Dog tænder jeg lidt på at kunne give erfaring videre til unge mennesker. Derfor nyder jeg også at omgås vores mange unge mennesker i biografen.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

At se mange tidligere ansatte, som jeg har haft fra helt unge, har fået gode og store job i erhvervslivet i mange forskellige brancher. Jeg ser i dag nogle af dem i tv-avisen - og glæder mig især over et ungt par, som overtog mine to McDonald's-restauranter i Roskilde.

Hvordan slapper du af?

Jeg nyder en fisketur, gåtur og i særdeleshed en mountainbike-tur i skoven, når der er tryghed hele vejen rundt med drift af firmaet og med familien.

Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

Obama eller Bill Clinton. Men de gider nok ikke, så det må være gode kammerater.

Hvem henter du inspiration hos?

Det inspirerer mig at færdes og arbejde blandt mange mennesker. Det giver mange ideer. Nogle gange vågner jeg om natten og sender en mail til mig selv, hvis jeg kommer i tanker om noget spændende.


Verden er åben, hvis man er flittig og arbejdsom og aldrig smækker en dør.

Erling Kræmmer


Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Dele ud til børn og børnebørn.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

Det er en problemfri dag, hvor der ikke opstår for mange uventede besværlige opgaver. Opstår de, kan jeg godt blive sur på mig selv, hvis jeg kunne have forudset det.

En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig, og som du godt vil dele med dem?

Jeg bliver nogle gange bedt om at holde et lille ego-indlæg om min vej til at blive biografdirektør. Det sker her i biografen for unge skoleelever, der har lidt svært ved at bestemme sig for, hvad de skal fremover.

Her fortæller jeg dem, at verden er åben, hvis man er flittig og arbejdsom og aldrig smækker en dør. Jeg har gået ti år i skole, været flaskedreng og avisbud, er udlært  automekaniker og været sergent i hæren. Jeg er uddannet politibetjent, men forlod det efter fem år for at blive forretningsfører hos Shell. Jeg har ud over McDonald's-butikker også drevet Jack & Jones butikker i Malaga og Marbella i Spanien.

Sådan ser Erling Kræmmers liste over sine job gennem tiden ud

Erling Kræmmer, 64 år, stammer fra Slagelse. Han er den ene part af direktørparret hos Megascope i Horsens. Den anden er hans kone Charlotte Kræmmer.

Listen over job er lang:

 • Avisrute
 • Bydreng/flaskedreng i supermarked
 • Aften og Weekendafløser på Shell tank
 • Udlært automekaniker
 • Sergent i hæren
 • Politiet i fem år
 • Forretningsfører hos Shell
 • Tankforpagter hos Shell og aut. Mazda service og grillbar
 • Franchisetager hos McDonald's Danmark
 • Franchisetager hos Bestseller Spanien - Jack & Jones – Malaga og Marbella
 • Og nu Megascope.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce