Annonce
Horsens Posten

Bridgekort sendes i karantæne: Spillerne er tilbage ved bordene

Leif Arild, Torben Jensen og Bjarne Sandholdt betegner sig selv som juniorer. De meldte sig på begynderholdet i september, men allerede nu er de så habile, at de kan deltage i en bridgeturnering. Foto: Marianne Husted
I Horsens Bridgecenter tager man alle forholdsregler. For eksempel bliver bridgekort sendt i karantæne efter, at de har været brugt.
Annonce

Horsens: Det er ikke alle, der kan kalde sig for juniorer, når de har passeret de 60 år. Men det kan Bjarne, Leif og Torben med god ret gøre.

Sidste år i september meldte de sig sammen med 13 andre til begynderholdet i bridge hos Horsens Bridgecenter i Absalonsgade. Og selv om bridgecentret som alle andre foreninger har måttet holde en længere corona-pause, har nybegynderne nået at lære så meget, at de kan deltage i en turnering.

- Mange tror, at bridge er så svært, at det vil tage flere år at lære, siger Leif Arild, 69 år.

Sådan tænkte han også, da han besluttede sig for at melde sig til bridgeundervisning efter, at han var gået på pension. Men sådan var det ikke. Han kendte ikke til bridge, men kunne som sine medkursister spille noget indianerwhist.

Annonce

Fik en bridge-bog i pensions-gave

Bjarne Sandholdt, 65 år, har spillet rigtigt meget kort i sit liv. Da han tog imod sin tjenestemandspension, forærede hans svoger ham en bridgebog.

- Jeg bladrede lidt i den. Mere blev det ikke til.

Alle kan få styr på bridgemeldingerne, og man kan hele tiden lærer, lyder det fra nybegynderne hos Horsens Bridgecenter. Foto: Marianne Husted

Men på et tidspunkt tænkte han, at han da lige kunne se, hvad det her bridge var for noget. Og efter ganske få gange faldt spillet på plads for ham. Det i sådan en grad, at han er blevet hjælpelærer for bridgelærer Inge Jørgensen.

Dog er han kendt for at bringe lidt cowboywhist ind i spillet, driller de andre.

- Sommetider kommer der nogle sjove meldinger, smiler underviser Inge Jørgensen.

Annonce

64-årig får måske faster som makker

Torben Jensen, 64 år og pensioneret lærer, fandt også ud af, at nu skulle han lære spillet. Han har en faster, der er inkarneret bridgespiller, og som for år tilbage var formand for bridgecentret. Nu har han og fasteren talt om, at de skal være makkere i den kommende sæson.

Han kan fuldt ud tilslutte sig synspunktet, at alle kan lære at spille bridge uanset de forudsætninger, man kommer med.

Annonce

Bridge er også for unge

Bridge er også for unge, lyder det fra bestyrelsesmedlem Helle Frost, som ses sammen med nogle af bridgecentrets juniorer. Foto: Marianne Husted

Bridgeklubberne har også yngre medlemmer, men der kunne godt være flere, er de enige om.

- Førhen spillede børn kort i skolen. Men i dag er der mange, som ikke kender forskel på spar, klør, hjerter og ruder, siger bestyrelsesmedlem Helle Frost.


Førhen spillede børn kort i skolen. Men i dag er der mange, som ikke kender forskel på spar, klør, hjerter og ruder.

Helle Frost, Horsens Bridgecenter


Hun så gerne, at flere yngre vil give bridge en chance.

Et center - tre klubber

Den selvejende institution Horsens Bridgecenter huser flere klubber.

Horsens Bridgeklub af 2017, som har tirsdags- og torsdagsbridge.

Dameklubben, der spiller mandag eftermiddag.

Mandagsklubben, der som navnet antyder spiller mandag aften.

Onsdag står den på undervisning i centret på Absalonsvej.

Centret byder også på åbent hus-bridge om sommeren, turneringer og meget mere.

Bridgecentret og de tre klubber har til sammen 206 medlemmer.

I centret overvejer man, hvordan man kan gøre det mere attraktivt for den yngre aldersgruppe, siger formand Børge Klinkby.

For mange er det svært at skulle binde sig til at spille en fast aften eller eftermiddag hver eneste uge, ved han. Derfor ser man på, om man kan skrue et tilbud sammen, som kan tiltrække andre aldersgrupper.

Annonce

Holder hjernen i gang

- Det er en fritidsinteresse, som man kan blive ved med at dyrke op i en høj alder. Også selv om man f.eks. sidder i kørestol, lyder det fra formanden.

Leif Arild fortsætter, at spillet holder hjernen i gang. Han er selv er godt smadret efter en bridgeaften med stor koncentration.

Men der er også plads til hygge og gode grin. Der er altid pauser med kaffe og kage, som man tager med på skift. Og der er plads til alle. Både dem, som også kommer at være del af det sociale fællesskab, og dem, der er passionerede bridgespillere.

Annonce

Bridgekort i karantæne

Formanden Børge Klinkby og underviser Inge Sørensen er klar til at byde velkommen til ny sæson i Horsens Bridgecenter. Den går i gang 4. september. Foto: Marianne Husted

Coronaen har betydet, at der er blevet fjernet seks borde fra det store lokale i bridgecentret på Absalonsvej. Bridgekortene kommer i karantæne i tre uger, når de er blevet brugt, og der er rigeligt med håndsprit. Også bridgematen, som bruges til at indtaste resultaterne ved bordet, bliver grundigt tørret af.

- Alle skal føle sig trygge her, siger Helle Frost

Lige nu står den på sommerbridge og drop-in-turneringer.

4. september begynder den nye sæson. Og Inge Jørgensen er igen klar til at tage imod dem, der gerne vil lære at spille bridge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce