Annonce
Horsens Posten

Brugskunstbutik lukker ned: Indehaver rykker salget ud til sin gårdbutik

Indehaver Annette Smed Brusgaard lukker ned for salg af brugskunst og tøj, sy og strik i Star Me. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brugskunstbutikken Star Me i Brædstrup lukker ned som butik i løbet af 2020. Butikken genopstår imidlertid som gårdbutik, hvor det hele begyndte for indehaveren Annette Smed Brusgaard.
Annonce

Brædstrup: Siden 2011 har brugskunstbutikken Star Me været et fast element på Bredgade i Brædstrup. Det begyndte i den gamle advokatbolig, men året efter rykkede indehaver Annette Smed Brusgaard ned i den nuværende placering på Bredgade 9, hvor boghandlen tidligere havde til huse.

I begyndelsen af 2020 er det imidlertid slut. Annette Smed Brusgaard har valgt at lukke butikken ned for at vende tilbage og sælge brugskunst fra sin gamle gårdbutik i Tyrsting, hvor hele eventyret med salg af brugskunst og nyttige ting til hjemmet begyndte for 13 år siden.

- Siden jeg startede, har jeg haft en arbejdsuge på 60 til 65 timer om ugen i alle årene. Det må jeg erkende, at det kan min krop ikke blive ved med at holde til. Så nu ønsker jeg bare at finde mig et "almindeligt arbejde" med færre timer og så have salg af brugskunst ved siden af i min røde lade hjemme på gården, siger 56-årig Annette Smed Brusgaard.

Min butik har været mere en hobby for mig, end det har været et arbejde. Det har derfor været en svær beslutning for mig at lukke ned, for jeg er virkelig vild med min butik.

Annette Smed Brusgaard, indehaver Star Me

Annonce

Håndplukkede varer

Selvom Star Me har haft base i Brædstrup i de seneste ni år, er butikken kendt i vide kredse. Butikken sælger til kunder over hele landet, og det skyldes ikke mindst indehaverens blik for god brugskunst, bordpynt og meget mere.

- Jeg har rejst meget rundt for at finde de rigtige ting til min butik. Alt er omhyggeligt valgt ud, fordi jeg tror på, at kunderne får de bedste produkter, når det er valgt ud og er håndplukket. Min butik har været mere en hobby for mig, end det har været et arbejde. Det har derfor været en svær beslutning for mig at lukke ned, for jeg er virkelig vild med min butik, siger Annette Smed Brusgaard.

Annonce

Tidlig jul i Star Me

Star Me har været kendt for være fuldt julepyntet allerede 1. oktober. Det er en fast tradition, som aldrig har været til diskussion i alle årene.

- Da jeg startede med det, fik jeg mange skældud både på nettet og i butikken, fordi folk mente, at jeg ødelagde julen. Jeg er bare vild med jul, fordi jeg synes, den er så hyggelig, så hvert år har butikken altid været fuldt julepyntet 1. oktober. Men jeg begynder jo altid lidt før, fordi det tager seks uger at pynte butikken helt, siger Annette Smed Brusgaard med et grin.

Indehaveren har efter jul taget hul på et flyttesalg. Samtidig er personalet sagt op, og der købes heller ikke nye varer ind til butikken mere.

- Folk spørger mig tit, hvornår jeg lukker, men det kan jeg ikke svare på. Jeg ved ikke, hvor hurtigt det går med at tømme butikken. Men så snart der ikke er mere at sælge, eller jeg ikke føler, det giver mere mening for mig at fortsætte, så lukker jeg ned, fortæller hun.

Star Me i Brædstrup er kendt for sine mange juleting og nips, men butikken er nok mest kendt for at være fuldt julepyntet fra 1. oktober hvert år. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce

Vil savne kunderne

Annette Smed Brusgaard regner derefter med at fortsætte sit salg af brugskunst i sin røde lade på gården i Tyrsting, men hvor omfattede gårdbutikken skal være, har hun endnu ikke helt gjort op med sig selv.

- Jeg vil nok holde åbent et par gange om ugen. Der vil sikkert også været noget specielt i forbindelse med jul og påske og den slags, siger hun.

Indehaveren erkender, at det bliver vanskeligt at lukke døren for sidste gang til butikken.

- Jeg kommer til at savne det. Jeg elsker at stå i butik og betjene kunderne. Efter så mange år har jeg også lært mange af kunderne at kende. Det er lidt ligesom hos en frisør, hvor folk åbner sig op og fortæller én om alt fra hunden og til den syge onkel. Den tætte kontakt med kunderne kommer jeg helt sikkert til at savne, siger Annette Smed Brusgaard.

Der er masser af nips og småting til hjemmet i Star Me. Her er det figurer til krybbespil, som er blevet en populær salgsvare i butikken. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce