Annonce
Horsens Posten

Butikker om søndagsåben: Vi håber på opbakning

Henrik Fabricius (t.v.) og Klaus Andersen fra butik MEN på Søndergade i Horsens ser frem til at være en del af søndagsåben, der går i gang fra uge 26. I første omgang har indehaverne besluttet sig for at holde butiksdøren åben den første søndag, 28. juni, og vil derefter vurdere, om de fortsat vil være en del af initiativet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Forretninger ser frem til at afprøve søndagsåben. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå, lyder det blandt andet.
Annonce

Horsens: 13 butikker er ved at gøre klar til seks gange søndagsåben, der skydes i gang fra uge 26.

Det gælder blandt andet hos butik MEN på Søndergade, hvor medindehaverne Klaus Andersen og Henrik Fabricius ser frem til at holde forretningsdøren søndagsåben i skolernes sommerferie.

- Vi tror på det som en rigtig god idé. Så det er vores udgangspunkt, siger Klaus Andersen.

Han forklarer, at forretningen ønsker at bakke op om initiativet for derigennem at bakke bedst muligt op om byen.

- Lykkes det, er det godt for Horsens. Derudover har vi handlende jo kæmpet lidt ekstra for at holde gang i handlen i forbindelse med ombygningen af Søndergade. Og så kom corona-situationen, nævner Klaus Andersen blandt flere argumenter for, at han og hans kompagnon Henrik Fabricius vil være at finde i forretningen på premieredagen søndag 28. juni.

Om butikken holder distancen alle søndage hen over sommeren, kan han endnu ikke sige noget om.

- Vi har indtil videre sagt, at vi er med den første søndag. Viser det sig, at der er mennesketomt, er der naturligvis ingen grund til at være i butikken. Men lad os nu ikke håbe det, lyder det fra Klaus Andersen.

Annonce

Parat med legetøjet

Også hos legetøjsforretningen Cool Kids Shop i Hospitalsgade er indehaver Søren Nielsen meget parat til at prøve idéen af.

Han fortæller:

- Jeg er per definition tilhænger af søndagsåben, og nu hvor muligheden er her, griber jeg den gerne, siger han.

Indehaver af Cool Kids Shop i Hospitalsgade, Søren Nielsen, ser med spænding og forventning frem til at holde sin butik søndagsåben alle søndage i skolernes sommerferie. Arkivfoto: Morten Pape

Søren Nielsen har været i gang med at lægge en vagtplan, og alt er kørt i stilling. Nu venter han spændt på, om der er lokal opbakning, og om turister vil kigge forbi.

- Det er da utroligt spændende, hvordan det kommer til at gå. Jeg kunne ønske for Horsens, at det lykkes at trække folk til. Det har byen fortjent, lyder det fra Søren Nielsen, der gerne havde set, at endnu flere forretninger ville bakke op om initiativet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce