Annonce
Horsens Posten

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Fra på mandag 1. marts må store dele af detailhandlen atter åbne butiksdørene, og der er stor glæde at spore over udmeldingen blandt de butiksindehavere, avisen har talt med. Arkivfoto: Morten Pape
Fra på mandag kan du endelig få byttet julegaverne i de fysiske butikker i byen. Og her kan du se frem til at blive modtaget med åbne arme.

Horsens: I ni uger - siden 23. december sidste år - har de fleste butikker i Horsens været tvangslukket på grund af corona.

Fra på mandag må de åbne igen, og den nyhed blev onsdag modtaget med store smil fra de butikker, vi talte med.

Bente Egebjerg Nielsen, butik Garnlykke. Arkivfoto: Line Kyed

Bente Egebjerg Nielsen, indehaver af butik Garnlykke i Borgergade:

- Jeg glæder mig til at få kunder i butikken igen. Jeg har kørt med take-away garn, og det har fungeret fint, men kunderne glæder sig til at se og røre ordentlig ved tingene, siger Bente Egebjerg Nielsen.

- Jeg kan godt tackle restriktionerne. Vi er gode til at passe på hinanden, og en butik som min har sjældent mere end en til to kunder ad gangen. Ellers er folk også søde til at vente udenfor, lyder det fra indehaveren, der - trods et mindre dørsalg - har haft en væsentlig mindre omsætning.

- Det har ikke været nemt, og det salg jeg har haft, har ikke været nok i forhold til, hvad jeg plejer at sælge. Men lidt har også ret. Jeg skal nok klare mig. Jeg har haft butikken i tre år, og det var først i slutningen af 2020, at det begyndte at blive lidt sjovt. Ellers har jeg ingen løn fået, så jeg havde set frem til, at 2021 skulle blive året, hvor jeg får noget ud af at gå på arbejde. Så jeg er blevet banket tilbage, men håber på, at jeg kan få en hjælpepakke, der kan blive et plaster på såret.

Søren Nielsen fra Kids Coolshop. Arkivfoto: Morten Pape

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop i Hospitalsgade.

- Vi har aldrig været mere klar! I går (tirsdag, red.) gik vi fire mand i gang med at gøre butikken klar, så den shiner og blinker, når vi åbner på mandag, siger Søren Nielsen, der trods nedlukning har haft nok at se til.

- Vi har haft en uhyre velfungerende onlinebutik heldigvis, som vi har kunnet støtte os op af. Så vi har ikke lidt på samme måde, som mange af mine butikskolleger i byen. Men det har været en mærkelig fornemmelse at have haft en lukket dør på tvang og ikke har kunnet give kunderne en god oplevelse.

Han er spændt på, hvor mange kunder der møder op mandag morgen.

- Der må være børn, der skal have byttet julegaver, og jeg kan være bekymret for, hvis man som kunde tænker, at butikkerne risikerer at lukke om to uger igen, og de derfor skal skynde sig at bytte, mens der er et åbent vindue. Vi har ingen byttefrist, der udløber, pointerer Søren Nielsen, der er forberedt, hvis der bliver ryk ind.

- Vi skal nok styre, hvor mange der kommer ind i butikken. Det har kunderne også vænnet sig til. Det så vi før jul, hvor kunderne tog det pænt, selvom der var kø. Så vi er klar. Mandag bliver jo vores 3. juledag!

Benedikte Nørgaard, tøjbutikken Benedikte. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Benedikte Nørgaard, butiksindehaver af tøjbutik Benedikte på Søndergade:

- Vi er klar, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg har også troede meget på og forventet, at der blev åbnet nu, siger Benedikte Nørgaard.

Hun har haft sine to ansatte sendt hjem, mens hun selv har sørget for at holde gang i forretningens omsætning.

- Jeg har selv stået med en masse livesalg via butikkens Facebook-profil, og det har holdt butikken i gang. Salget online har dog ikke fuldt ud kunnet måle sig med min normale omsætning på den her tid af året. Men jeg har da fået tingene til at løbe rundt. Det har også været vigtigt at holde fast i kunderne. Jeg kan se, at der tilmed er kommet nye til, siger hun, der er klar til at fortsætte med diverse restriktioner - et begrænset antal kunder i forretningen ad gange, afspritning og mundbind.

- Det kan jeg sagtens forsvare og styre. Jeg har prøvet det før, siger Benedikte Nørgaard.

Merethe Hviid, Kloster Frøkenerne. Arkivfoto: Marianne Husted

Merethe Hviid, indehaver af butik Kloster Frøknerne i Hospitalsgade:

- Jeg er så klar, og jeg glæder mig sådan til at se kunderne i forretningen igen, siger Merethe Hviid.

Hun fortæller, at hun har haft en del salg på forretningens webshop – så meget, at hun har måttet ansætte for at kunne følge med.

- Jeg har simpelthen fået en ansat til udelukkende at håndtere de sociale medier, fordi jeg har skønnet, at jeg efterhånden ikke havde råd til at lade være. Hun har givet den gas med nogle fantastiske annonceringer, blandt andet via Google Ads. Hver gang jeg har annonceret for en krone har jeg fået tre tilbage. Så jeg klager ikke, siger Merethe Hviid.

Hun har tydeligt kunnet mærke, at folk har haft lyst til at købe.

- Der har været en stor lyst til at støtte os mindre detaillister og til at købe noget nyt til foråret, erfarer Merethe Hviid, der også er helt klar i forhold til at skulle åbne med visse restriktioner.

- Jeg er opdateret med spritstandere og skiltning, og spritter alt vi sender herfra sprittet af herfra. Og ved returvarer pakker jeg ud med handsker på. Og vi bliver testet en gang om ugen de sidste snart fire måned – hver søndag eftermiddag.

Benn Vinstrup fra Butik Ann Å. Arkivfoto

Benn Vinstrup, indehaver af butik Ann Å på Torvet:

- Det er så dejligt. Vi glæder os rigtigt meget til at komme i gang.

Det er ordene, som Benn Vinstrup sætter på meldingen om atter at kunne åbne forretningsdørene fra på mandag.

Nu satser han på, at kompensationer fra staten går helt igennem. Troen på, at det hele nok skal gå, er der:

- Og så tager vi det hele derfra, når den del går igennem. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at nedlukningen har kostet mig penge, siger han.

Benn Vinstrup har den seneste uge haft travlt i butikken og melder nu om helt klar til åbning.

- Hele sidste uge og nogle dage i denne uge har vi gjort alt klar. Som noget nyt har vi indrettet en outlet-afdeling på butikkens førstesal. Det betyder samtidigt, at stort set alle varer i butikkens stueplan er nye varer, siger han.

Benn Vinstrup har desuden tænkt sig at trække på de erfaringer med afspritning og afstand, som han gjorde sig i foråret.

- Det kommer da til at gå godt, og jeg ved, kunderne er gode til at håndtere de corona-forholdsregler, der er – både hvad angår sprit og afstand, lyder det fra Benn Vinstrup.

Profilart. Foto: Google Maps

Sofie Lotzkat, butikselev hos Profilart på Søndergade:

- Vi er klar. Min chef er ude af huset lige nu - hun er på indkøb til butikken. Imens har jeg gået hele dagen og ordnet smykker og er ved at få det sidste på plads. Vi har masser af varer, og vi glæder os til at vise dem alle frem.

Til spørgsmålet om, hvordan forretningen har klaret nedlukningen, svarer Sofie Lotzkat:

- Vi har jo haft en webshop, og den har vi haft længe, så et var helt naturligt for os at rette fokus den vej, da vi blev lukket ned. Det er gået okay med salget af varer, men det har ikke været det samme, som hvis vi havde haft butikken åben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce