Annonce
Horsens Posten

Butikslukning: To butikker til kæledyr på Høegh Guldbergs Gade er én for meget

Petworld har fået ny ejer, og i Horsens betyder det, at to dyrebutikker bliver til én. Arkivfoto: Claus Thorsted
Petworld bliver til Maxi Zoo, og i Horsens, hvor de to butikker ligger med få hundrede meters mellemrum på Høegh Guldbergs Gade, betyder det, at de to butikker nu samler kræfterne under ét tag.
Annonce

Horsens: Petworld på Høegh Guldbergs Gade i Horsens har ikke haft åben siden årsskiftet.

Det skyldes, at Petworld-koncernen med 300 ansatte og 35 butikker i Danmark per 1. januar er overtaget af den tyske storkoncern Fressnapf, som står bag en lang række dyrebutikker i Europa, herunder de 47 danske Maxi Zoo-butikker.

Bo Demant, administrerende direktør i Maxi Zoo Danmark A/S, fortæller, at en række af de overtagede Petworld-butikker  nu konverteres til Maxi Zoo. Men nogle steder giver det ikke mening, siger han.

- I Horsens har vi nu to butikker på Høegh Guldbergs Gade, og det er lige i overkanten.

- Vi har selvfølgelig taget en vurdering af, hvor vi ser de bedste muligheder, og i Horsens har vi valgt at blive i vores eksisterende Maxi Zoo og lukke den overtagede butik, siger han.

Det betyder, at Maxi Zoo fortsætter på Høegh Guldbergs Gade 15, men det bliver et farvel i lejemålet i nummer 19, hvor Petworld havde til huse. Her har Maxi Zoo overtaget lejemålet og skal nu finde en løsning sammen med udlejeren, fortæller Bo Demant.

Annonce

Ud med akvariefisk

Den lukkede butik i nummer 19 er stadig fyldt med varer fra Petworlds sortiment. De vil blive flyttet løbende i den kommende tid, siger Bo Demant.

- Vi stod 1. januar med to fyldte butikker, så nu skal vi i den næste periode finde ud af at sammensætte et nyt sortiment med det bedste fra begge verdener, siger han.


Vi ser frem til at arbejde videre med den fusionerede butik i Horsens, som vi ser stort potentiale i.

Bo Demant, administrerende direktør i Maxi Zoo Danmark A/S


Det betyder, at Maxi Zoos kunder kan se frem til flere nye produkter på hylderne - men ikke levende dyr, understreger Bo Demant.

- Petworld har i Horsens handlet med akvariefisk; det kommer vi ikke til at gøre i Maxi Zoo.

- Det er der formentlig nogle, der vil savne, men vi har slet ikke levende dyr i vores koncept, og vi vil ganske enkelt holde os til det, vi er bedst til, nemlig rådgivning af kunder, når det gælder om at opfylde deres kæledyrs behov bedst muligt, forklarer direktøren

Indtil videre er Petworlds webshop fortsat åben, og senere vil der blive solgt ud fra butikken af de varer, der skal udgå af sortiment, oplyser Bo Demant.

Annonce

Brug for flere hænder i Maxi Zoo

Bo Demant ønsker ikke konkret at kommentere medarbejdersituationen i Horsens som følge af, at to butikker nu bliver til én - af personalehensyn, forklarer han.

- Vi kigger selvfølgelig ind i medarbejdersammensætningen, men når vi samler to butikker, håber vi, at vi derved får mere aktivitet i den eksisterende Maxi Zoo-butik, og derfor får vi også brug for flere medarbejdere.

- Vi har også altid brug for dygtige ansatte i vores store butiksnetværk - det er et stort puslespil, men vi gør alt, hvad vi kan for at undgå afskedigelser, siger direktøren.

I forbindelse med opkøbet overtager Maxi Zoo også et lager, som Petworld har haft i Højbjerg. Maxi Zoo har i forvejen lager i Odder, men Bo Demant fortæller, at kæden vil fortsætte med lager på begge lokationer.

Maxi Zoo i Horsens er nu i færd med at samle to butikker her i den eksisterende butik på Høegh Guldbergs Gade 15. Arkivfoto
Maxi Zoo beholder adressen på Høegh Guldbergs Gade 15. Det er ved siden af Biltema, hvor et par hunde her ved en tidligere lejlighed er på vej på fælles gåtur, arrangeret af Maxi Zoo. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce