Annonce
Horsens Posten

Bytorv Horsens efter forlængelse af restriktioner: - Opbakningen fra kunderne er altafgørende

Butikkerne i Horsens, her Bytorv Horsens, fik torsdag aften at vide, at der går mindst en måned, før de kan åbne igen. Arkivfoto: Morten Pape
Forlængelsen af restriktionerne torsdag aften betyder endnu en måned med lukkede butikker i Horsens. Centerdirektør Anette Vestergaard og citymanager Michael Kongsmark er begge imponerede over butikkernes evner til at få det bedste ud af en svær situation.

Horsens: Da restriktionerne 14. januar blev forlænget frem til 7. februar, sagde Anette Vestergaard, centerdirektør i Bytorv Horsens, til Folkebladet, at "vi er tæt på smertegrænsen. Virkelig tæt".

Torsdag aften annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S) så en yderligere forlængelse af butikslukningen med tre uger til 28. februar.

- Vi var lukket ned i to måneder i foråret, og nu ser det ud til, at det bliver nogenlunde det samme denne gang, måske længere. Det er super barskt, og vi er stadig på smertegrænsen, men jeg forventer, at vi kommer igennem det her, uden at der er butikker, der bukker under, lyder det fra Anette Vestergaard torsdag aften.

Midt i nedturen er centerdirektøren imponeret over butikkernes evne til at tænke kreativt i forhold til at få det bedste ud af en svær situation.

- Generelt er det vigtigt at holde kontakten til kunderne. De butikker, der kan, er meget aktive online. Ud over online-salg, der giver lidt i kassen, bliver der fra butikkernes og også fra centrets side lavet konkurrencer og andre tiltag. På den måde fortæller vi kunderne, at vi savner dem, konstaterer Anette Vestergaard.

Annonce

Opbakning fra kunderne er vigtig

Opbakningen fra kunderne både under nedlukningen, og når butikkerne åbner igen, er helt afgørende, siger Anette Vestergaard.

- Kunderne var der heldigvis med det samme, da vi åbnede efter nedlukningen i foråret, og jeg har troen på, at det vil gentage sig, når vi åbner igen denne gang, siger hun.

Forlængelsen af restriktionerne var forventet, siger Anette Vestergaard, og mentalt ser hun frem mod påsken, der traditionelt er god for de handlende.

- Da vil flere være vaccineret, og vi er efterhånden så fortrolige med restriktioner som afstand og ensretning, at vi godt kan tage imod mange kunder til den tid, siger hun.


Kunderne var der heldigvis med det samme, da vi åbnede op efter nedlukningen i foråret, og jeg har troen på, at vil gentage sig, når vi åbner igen denne gang.

Anette Vestergaard, centerdirektør, Bytorv Horsens


Ikke alle butikker i Bytorv Horsens er ramt af restriktionerne. Matas og Damp24, der sælger e-cigaretter, holder fortsat åbent, fortæller Anette Vestergaard.

Annonce

Gode til at tilpasse sig

Heller ikke citymanager Michael Kongsmark, City Horsens, der repræsenterer byens detailhandlende, er overrasket over forlængelsen af restriktionerne.

- For hver uge, der går, gør det mere og mere ondt, men skal vi være ærlige, var vi nok godt klar over, at der lige nu nok er et større pres for at få børnene i skole, siger han.

Også Michael Kongsmark siger, at flere af byens butikker er pressede på omsætningen, men at de generelt er gode til at tilpasse sig situationen og tænke alternativt med forskellige former for digital handel.

- Det er jo sådan, at kreativiteten og de innovative ideer blomstrer i krisetider, og vi ser flere, der sælger online via for eksempel Facebook og Instagram, og på den måde nedbringer varelageret, siger han.

Annonce

Måske handel på gaden

Michael Kongsmark fortæller, at der lige nu er dialog i gang med kommunen om, hvad man kan gøre, når butikkerne igen får lov til at åbne.

- Det kan for eksempel være, at vi i en periode kan få lov til at rykke lidt mere ud på gaden med borde med varer og kasseapparater. Det kolliderer jo med gågaderegulativet, men det er noget, vi måske kunne snakke om, siger han.

Håbet er, siger Michael Kongsmark, at der ved genåbningen vil være opsparede midler hos borgerne, der så kan blive omsat i butikkerne.

Stille dage på Søndergade. Foto: Marianne Husted

- Skiferien er jo for eksempel aflyst for de fleste, og vi håber på en ketchup-effekt ved genåbningen. Der er nok også noget slidt jogging-tøj, som folk har gået med derhjemme, der trænger til at blive skiftet ud, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Åbner i 2022: Coop sætter navn på ny dagligvarebutik i Sydbyen

Annonce