Annonce
Horsens Posten

Bytorv Horsens: Udfordrende med nye regler - men vi har styr på ensretning

Centerdirektør Anette Vestergaard vil umiddelbart mene, at centret lever op til de nye restriktioner med reglerne om, at alle skal holde til højre i gaderne. Foto: Morten Pape
Centerdirektør Anette Vestergaard mener, at centret allerede er indrettet efter de nye restriktioner med ensretning, da gaderne er opdelt, så kunderne altid skal holde til højre.
Annonce

Horsens: Centerdirektør Anette Vestergaard, Bytorv Horsens, mener, at centret allerede har indrettet sig, så det overholder de nye regler om ensretning i storcentret.

- Da vi genåbnede i maj, indførte vi ensretning på den måde, at gaderne i centret blev delt op, så kunderne altid skal holde til højre, siger hun, der er i fuld gang med igen at ridse reglerne for færdsel i centret op.

Det vil  blandt andet betyde flere skilte i bytorv Horsens, ligesom der fortsat vil være tre corona-vagter med grønne veste til stede i centrets åbningstid.

Centerdirektøren tager desuden kontakt til politiet for at få klarhed over, om der er nyt i de nye restriktioner, som centret skal forholde sig til. Men hun tolker ikke selv reglerne således, at der skal være ensretning, så man f.eks. skal gå ind ad den ene indgang på Søndergade og ud ad den anden.

Annonce

Detailhandlen udfordret

- Men jeg vil også sige, at jeg synes, detailhandlen er udfordret nok, siger hun, der håber, at restriktionerne ikke gør kunderne så utrygge, at de holder sig væk fra de fysiske butikker.

De enkelte butikker skal nu til at have lavet nye beregninger på, hvor mange personer de må tage ind ad gangen.

Anette Vestergaard oplever, at både butikker og kunder er gode til at holde afstand og spritte af. Det har netop været black friday, hvor der var rigtigt godt med mennesker, men på intet tidspunkt var der for mange, konstaterer hun.


Kunderne har forstået budskabet om at sprede sig ud over hele åbningstiden

Anette Vestergaard


- De forstod budskabet om at sprede sig ud over hele åbningstiden.

Bytorv Horsens har fra nu og indtil jul udvidet åbningstiderne, så der også er åbent om søndagen. Centerdirektørens opfordring er, at kunderne udnytter den udvidede åbningstid, og at de undgår at udsætte julehandlen til de allersidste dage op til jul.

Fra 810 til 648 kunder

Bytorv Horsens er ca. 16.200 kvadratmeter stort.

Med de nye regler for butikker over 10.000 kvadratmeter må der ikke lukkes mere end én person ind pr. 25 kvadratmeter.

Det betyder, at Bytorv Horsens som center må have 648 kunder inde mod de nuværende 810 kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce