Annonce
Horsens Posten

Carsten Møller vil gerne mødes med Mette: Så kunne jeg måske få hende til at genåbne Danmark lidt hurtigere

Carsten Møller er butikschef i Holst Sko. Det har han været de seneste 34 år, og har desuden altid arbejdet i sko-branchen. Denne uge stiller han op til Horsens Postens serie "Bag Disken". Foto: Line Kyed
62-årig Carsten Møller er butikschef i Holst Sko på Søndergade. Han har altid arbejdet inden for sko-branchen og nyder livet som oldboys-fodbold og familien.

Horsens: Carsten Møller fra Holst Sko har arbejdet med sko hele sit liv. Han er bosat i Vejle med sin hustru Gitte, og sammen har de to voksne børn og to børnebørn.

I sin fritid spiller Carsten Møller fodbold, og den 62-årige butikschef har ingenlunde lyst til at træde tilbage fra butikslivet og betjening af kunder, selvom han som ung troede, det skulle ske som 50-årig.

Udover at drive butik har Carsten Møller siddet i uddannelsesudvalget på Campus-regi og været med til at lave undervisningsmateriale til Fagskolen i Odder, hvor han også har været censor i en årrække.

Efter seneste genåbning har butik Holst Sko oplevet massiv opbakning, og i de første dage måtte Carsten Møller lukke butiksdøren og agere dørmand for at sikre, at der ikke kom for mange kunder ind i butikken på en gang.

Denne uge er han personen "Bag Disken":

1. Hvorfor blev du butikschef?

- Jeg kan lide sko og har stort set ikke beskæftiget mig med andet. I 1971 blev jeg bydreng i Skanderborg for en skobutik. Jeg har dernæst været ved Skoringen i 10 år og her ved Holst Sko de seneste 34 år.

- Det var også i forbindelse med et branche-kursus, jeg mødte min hustru, Gitte.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det er, når kunderne roser de sko, de har købt i butikken.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Skobranchen er min identitet. Mine bekendte, venner og fodboldkammerater siger alle til mig, at jeg skal få mig en hobby, inden jeg fratræder arbejdsmarkedet. Skulle jeg arbejdsmæssigt absolut lave noget andet, ville et lagerarbejde være fint.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At jeg ved en del om det her fag, om fødder - problemer med fødder og, hvordan man med den rette sko kan hjælpe folk til at få det bedre, når de går.

- Og så er det nok, at jeg gør, hvad jeg siger. Jeg er ærlig og behandler andre ordentligt.

5. Hvordan slapper du af?

- Ved at spille lidt oldboys-fodbold søndag formiddag og med gåture sammen med min hustru.

6. Hvem vil du helst være fanget på en øde ø med?

- Mette Frederiksen. Så ville jeg håbe, jeg kunne præge hende lidt i forhold til genåbningen, altså "presse" hende i en lidt anden retning. Jeg synes, genåbningen går for langsom.

7. Hvem henter du inspiration hos - får idéer fra?

- Mine børn. De er med til at give mig et positivt modspil - blandt andet i forhold til indretningen af butikken og de mærker, vi forhandler.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Så kunne jeg have lyst til at købe mig ind i Holst Sko. Jeg ville også tage min familie med ud at rejse. Det skulle være til Italien - jeg elsker simpelthen det land.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Jeg havde som eksempel en kunde forleden, der havde lidt problemer med  fødderne. Jeg hjalp hende, og hun blev så glad. Det er samtidig faktisk også et skulderklap. Sådanne dage er gode, synes jeg.

- Og så god aftensmad med Gitte. Så er den dag helt perfekt.

10. Er der en ting, som du har lyst til at dele med læserne, og som vi ikke vidste om dig?

- Jeg er ikke så glad for at tale om sygdom - i hvert fald ikke, når det kommer til mig selv. Men jeg har epilepsi og haft det siden, jeg var ung. Jeg fik en hjernerystelse som 12-årige. Som 18-årig, og som følge af meget sport og hård fysisk  træning udløste det epilepsi.

- Jeg bliver medicineret for det, og det generer mig ikke i dag. Derforuden havde jeg for ni år siden et par mindre blodpropper, så også i den forbindelse får jeg medicin, men lever til trods for de ting et liv, jeg er glad for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce