Annonce
Horsens Posten

Centerdirektør elsker at gøre umuligheder mulige

Centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard bruger det meste af fritiden hjemme på landejendommen i Lund, hvor familien rider og opdrætter islandske heste. Foto: Morten Pape
Anette Vestergaard trives ved at se ting vokse og udvikle sig. Derfor sagde hun straks ja til jobbet hos BytorvHorsens. Og så er hun svær at skubbe omkuld. Pyt-knappen blev endnu større efter en kræftsygdom.
Annonce

Horsens: Anette Vestergaard har ofte gået forbi Bytorv Horsens og tænkt: "Man kunne jo også....". Ideerne kom ikke ud af det blå.

Hun har seks års erfaring som center manager for Kolding Storcenter og City Vest i Aarhus med i alt 183 butikslejemål i sin bagage.

Derfor blev svaret også ja, da hun i efteråret fik tilbudt stillingen som centerdirektør for Bytorv Horsens. Det er let nok at have sine meninger, når man står på sidelinjen, men det er bedre at stå på mål for dem, mener den 51-årige kvinde, der trives med at udvikle og gøre "umuligheder mulige". Og så er hun glad for en sjov hverdag med fuld fart på. Derfor var det lige jobbet for hende, som kom fra en stilling som retail director hos Btx (Brandtex).

En af sidegevinsterne er den korte afstand fra landejendommen i Lund til kontoret på tredjesal på Søndergade efter, at hun i en årrække har pendlet over længere distancer.

Annonce

Godt at komme ud til hestene

Centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard bruger det meste af fritiden hjemme på landejendommen i Lund, hvor familien rider og opdrætter islandske heste. Foto: Morten Pape

Hun er opvokset i Nordjylland i en lille by mellem Hjørring og Skagen, men rykkede i 1990 til Vejle for at læse til markedsøkonom. Siden har hun boet i det østjyske med en enkelt afstikker til København. Selv om jobbet hos modefirmaet Kai Bitte Rand var spændende, stoppede hun efter et år.

- Jeg fik hjemvé. Jeg trives bedst her i det jyske, smiler hun, som i dag har det fint med de hyppige ture til København, hvor centrets ejere, Scandinavian Shopping Center Partners, SSCP, holder til.

Hun har slået sig ned i Lund med sine tre børn og kæresten  Søren på en landejendom, hvor meget af fritiden går med familiens islænderheste og stutteri.Når man har siddet bag en computer hele dagen, er der ikke noget bedre end at rode lidt i jorden og komme ud til hestene.

Anette Vestergaard


- Når man har siddet bag en computer hele dagen, er der ikke noget bedre end at rode lidt i jorden og komme ud til hestene, siger hun, der har haft hest, siden hun var ti år gammel.

Anette Vestergaard har beskæftiget sig med tøj og butikskædedrift i hele sin karriere. På cv'et står en række lederjob inden for begge områder. Kendetegnende for hende har været at søge job, hvor hun arbejder med udvikling frem for vedligehold.

Annonce

Ikke langt fra idé til handling

Hun stortrives med sit nye job i en lille organisation, hvor der aldrig er langt fra tanke til handling. Corona-virussen gav hende dog en noget anderledes start. Som alle andre butikscentre fik BytorvHorsens besked på at lukke ned. Arbejdspladsen blev rykket hjem på førstesalen i Lund, hvor hendes kæreste også sad og arbejdede, mens de tre børn havde fuld gang i hjemmeskolen i stueetagen.

- Det fungerede fint, og vi nød at være sammen som familie, smiler hun, der har børnene Frederik, Emma og Hugo.

Hendes opgave blev i denne fase at være den hjælpende og støttende hånd for centrets butikker, der bl.a. fik udsættelse af husleje og andre faste omkostninger for at forhindre, at de skulle ryge ud i likviditetsproblemer. Siden fik hun travlt med at lave en gennemarbejdet plan for genoplukning med de regler og hensyn, som skal til i en corona-tid.

Og nu gælder de store udviklingsplaner for centret. Sport 24 er netop blevet udvidet til en af de største Sport 24-forretninger i Jylland. H & M udvider med en H & M Home. Og under coronakrisen er forretningerne The Burger Concept og Cindy Negle åbnet. Den tætte kontakt til alle lige fra den lille kiosk til den store kædebutik en vigtig del af centerdirektørens opgaver.

Annonce

Glade kunder og butiksfolk

Anette Vestergaard er ikke i tvivl om målet med butikscentret med de 24 lejemål. Det skal være et sted, kunder kan lide at komme, og butikker og deres personale skal trives med at have deres dagligdag der.

- Den gladeste kunde er den, der går ud af centret med fyldte indkøbsposer, som hun siger.

Centret har selvfølgelig kunne mærke corona-krisen. Men kundetallet ser allerede nu rigtigt fornuftigt ud.

- Min opgave er at skabe gode aktiviteter og events, som trækker kunderne ind i centret, siger hun, der på grund af Covid19 har måttet holde lidt igen.

Men det skal nok komme, og så skal de dygtige butikker sagtens sørge for resten, er hun overbevist om.

Annonce

Energi til byen

Det er også hendes mål at åbne centret op og få det til i endnu højere grad at blive en del af byen.

- Vi skal være med til at skaffe ”Ny energi til byen”, så butikkerne i gaderne og i centret glider naturligt ind i hinanden, siger Anette Vestergaard, der er glad for det gode samarbejde med City Horsens.

Annonce

Samfundssind

Kort om Anette Vestergaard

1. januar 2020: Anette Vestergaard tiltræder som centerdirektør for Bytorv Horsens, der er ejet af Scandinavian Shopping Center Partners (SSCP).

Tidligere job: Senest Retail Director hos Btx (Brandtex) . Centermanager for Kolding Storcenter og City Vest i Aarhus. 13 år hos Bestseller - først som detailansvarlig for Norge og siden som kædedirektør for alle lande.

Uddannelse: Markedsøkonom og HD i organisation og afsætning.

Privat: Bor i Lund sammen med kæresten Søren og de tre børn på 7, 11 og 14 år.

Fritid: Rider og opdrætter islænderheste på parrets stutteri Nøddegården i Lund. Står på ski, tager på vinture og nyder sommeren hjemme i Danmark

Centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard bruger det meste af fritiden hjemme på landejendommen i Lund, hvor familien rider og opdrætter islandske heste. Foto: Morten Pape

Coronaen er kommet på tværs af meget. Men der er har også været meget at glæde sig over, mener centerdirektøren.

- Alle har vist samfundssind og haft den holdning, at vi er nødt til at hjælpe hinanden.

I privatlivet kom coronaen også på tværs. Den planlagte skiferie måtte opgives, og i stedet hastede hun og kæresten til Norge, hvor coronaen endnu ikke var voldsom. Men efter blot en dag på løjperne blev skisportstedet lukket.

- Det blev den dyreste skiferie nogensinde for os, siger hun med et lille grin.

Anette Vestergaard er nemlig indehaver af den store "pytknap". Der skal meget til at slå hende ud af kurs.

Annonce

Fik kræft som gravid

Det tilskriver hun, at hun 42 år gammel og gravid i fjerde måned med Hugo blev ramt af brystkræft. Hun valgte at gennemføre graviditeten, modtog kemoterapi og stråling undervejs - og fødte en dejlig sund dreng.

Sygdommen lærte hende i endnu højere grad at sætte pris på livet - og ikke lade sig overvælde af mindre genvordigheder.

- Jeg fandt ud af, hvad empati betyder, og det har jeg siden haft stor glæde af i mit job.

Som tidligere kræftpatient involverede hun sig Stafet for Livet, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Hun sørgede bl.a. for, at Kolding Storcenter lagde p-plads til arrangementet, der hylder livet og mindes de, der ikke er her mere. Senere blev hun udnævnt til "Global Hero of Hope 2018" af den amerikanske pendant til Kræftens Bekæmpelse.

Hun er ikke længere tovholder for stafetten i Kolding. Det var hun i fire år. Men hun stiller stadig gerne op og fortæller sin historie til de forskellige stafetter.

Annonce

Glæden ved at se noget vokse

Men kræftsygdommen har givet hende denne holdning, at hun skal have maksimalt ud af alting.

Hendes arbejdsuge har aldrig været nede på 37 timer, men hun prioriterer også familie og fritidsliv, som også kan indebære en køretur på bagsædet af familiens Harley - eller en vintur til italien med mand og venner.

- Mit livssyn har ændret sig. Jeg siger ofte til mig selv, at jeg jo har prøvet at være ude for det værste, der kunne ske.

Og hendes glæde ved at se noget vokse er bestemt ikke blevet mindre.

Lige nu gælder det Bytorv Horsens og glæden ved at se butikscentret vokse og udvikle sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce