Annonce
Horsens Posten

Charlotte klippede sine lærere i frikvarteret: Aldrig i tvivl om at hun skulle være frisør

Charlotte Andersen erklærer, at hun har et fantastisk job med gode og trofaste kunder. Og lige så fantastiske assistenter og frisørelever. Foto: Marianne Husted
Salon Ønskelook fejrer jubilæum med ny webshop, bobler og en forkælelsestur for alle ansatte. Indehaver Charlotte Andersen føler sig meget privilegeret i sit job.
Annonce

Torsted: Charlotte Andersen var aldrig i tvivl. Selvfølgelig skulle hun være frisør, ligesom hendes tre morbrødre var det. Hendes folkeskolelærere var heller ikke i tvivl. Hun havde nemlig så godt greb om saks og frisure, at de gerne lod sig klippe af hende i frikvartererne.

Charlotte Andersen er stadig ikke i tvivl efter 30 år med Salon Ønskelook i Torsted. Den nu 54-årige frisør glæder sig hver morgen til en ny dag i salonen med kunder, de fem frisørassistenter og tre elever på Nordre Torstedvej.

- Jeg har et fantastisk arbejde. Jeg møder kunder, som har glædet sig til at komme. At få ordnet hår er jo velvære, så de går glade ud af døren bagefter.

Kun et barnebarn ville kunne få hende til at arbejde mindre, smiler hun.

Charlotte Andersen har altid vidst, at hun ville være frisør. Og hun går lige så glad på arbejde, som hun gjorde det, da hun for 30 år siden blev selvstændig med egen salon. Foto: Marianne Husted

Coronaen satte en kæp i hjulet for, at hun kunne fejre 30 års dagen tidligere på året. Men nu har hun besluttet at servere bobler eller fadøl for kunder i frisørstolen i den kommende tid. I det nye år venter et ophold for alle ansatte med mænd på Munkebjerg Hotel.

Annonce

Ønskelook får egen webshop

Samtidig lancerede hun onsdag 25. november en ny webshop med salg af frisør-produkter.

Charlotte Andersen husker sin første dag i salonen og også sin første kunde:

- Jeg har stadig kunden, fortæller hun.

Der er mange trofaste kunder. Børnene, hun klippede i sin tid, er blevet voksne, og de kommer nu i salonen med deres børn.

Salon Ønskelook har bemærket stor interesse blandt kunderne for at købe produkter til pleje af hår. Fremover kan de også købes fra salonens webshop. Foto: Marianne Husted

Hun blev udlært fra "Ernst" på Bjerrevej, var kort omkring en frisør i midtbyen og besluttede sig  for at åbne egen salon.

Annonce

Altid klar til at lære

Men hun er aldrig stoppet med at lære. Hun og kollegerne henter inspiration fra fælles studieture til London, Prag, Spanien og mange flere steder. Senest fandt kurset dog sted hjemme i hendes sofa. Da coronaen har aflyst alt, fandt hun og personalet på at tilmelde sig et online-kursus fra Well.

- Det er ikke sidste gang, vi prøver det, fortæller hun om en aften, hvor der både var plads til hygge og ny viden.

I corona-tiden har de indrettet sig, så personalet møder på skift, lige som den normale lukkedag om mandagen er inddraget. På den måde bliver kunder og frisører spredt over langt flere timer.

Annonce

Først med udsugning

Charlotte Andersen har altid været optaget af arbejdsmiljøet.

- Vi var de første i Horsens til at få udsugning. Vi har også altid haft fokus på hjælpemidler og ergonomien.

Charlotte Andersen har altid lagt vægt på at uddanne elever og har tre elever ad gangen. Hun er medlem af bestyrelsen for frisørlauget i Horsens, og også her optager arbejdet med uddannelse hende.

Privat har hun og familien boet i Torsted, indtil hun med sin mand, Jesper Andersen, der er selvstændig tømrer, flyttede til Bisholt. Her har de deres fælles kontor, hvor de søndag formiddag sætter sig over for hinanden for at få regnskab og lønudbetaling fra hånden.

Skal der slappes af, går turen til Ebeltoft, hvor hun og søsteren har købt sommerhus.

- Vi brugte corona-nedlukningen til at få det renoveret og indrettet.

Hun er et stort familiemenneske og mor til Cille, 23 år, Emma, 22 år og efternøler Frederik på 15 år. Der er ingen af dem, der vil gå i mors fodspor.

- Pigerne læser begge på universitetet. Men når jeg skal have hjælp med computer og webshop, træder de straks til, smiler hun.


Kun et barnebarn ville kunne få mig til at arbejde mindre.

Charlotte Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce